Как да изберем правилният букмейкър?

Как да изберем правилният букмейкър?

За да имате добро и незабравимо преживяване в света на спортните залози, е важно да се спрете на добър букмейкър. Трябва да изберете разумно на коя компания да доверите парите си. Водещите фактори, които трябва да следвате, са репутация, високи коефициенти, изплащания, бонуси и промоции, и други. По- долу сме изброили някои от основните аспекти, които да имате предвид, преди да си отворите сметка в някой сайт.  

Лиценз

Едно от най - важните неща е да се спрете на букмейкър, който има издаден лиценз да извършва спортни залози. Разбира се, има сайтове, които нямат лиценз за съответната държава, но допускат играчи от нея, и това не е проблем. Използването на нелицензирани сайтове може да Ви донесе излишни главоболия и проблеми. 

Коефициенти и изплащания

Според една анкета, на която попаднахме, 44% от запитаните изтъкват като най - важен фактор коефициентите при избор на сайт за спортни залози. Новите и по- непопулярни сайтове искат да привличат клиенти. Високите коефициенти са един от начините да го направят. Ставките за залог на едно и също събитие не винаги са еднакви. Някои букмейкъри Ви предлагат по- голяма печалба, съответно работят с по- нисък марж. Ако говорим за високи коефициенти, понякога популярните букмейкъри не са конкурентни на по- новите. Все пак, репутацията е изключително важен фактор. Най- лошият вариант е да се спрете на неизвестен букмейкър с ниски коефициенти. Съветваме Ви да ги избягвате.

Репутация

Това е вторият по важност аспект за откриване на сметка във всеки онлайн букмейкър. Ако общата репутация на букмейкъра е добра, тогава шансовете са по-големи. Всеки 5-ти анкетиран човек споделя това мнение. 

Това не означава, че не можете да дадете шанс на нови бетинг компании. Понякога е добре да опитате нов букмейкър, но също така Ви съветваме да имате акаунти в повече от един сайт, поради различните коефициенти, предлагани там. 

Характеристики

В днешно време опции като кеш аут ( затвори залог), пряко предаване и залози на живо са големи предимства за букмейкъра. От друга страна, те все повече се превръщат в задължителни за всеки сайт с претенции. Въпреки това, все още се намират платформи, които не ги предлагат всичките.

Структура и дизайн

Първите впечатления са жизненоважни за даден сайт. Ако Вашият уебсайт се зарежда бързо и има приятен и лесен за използване интерфейс, неизбежно сте направили силно първо впечатление. 

Разплащателни методи

Колкото повече разплащателни методи има даден сайт, толкова по- добро впечатление оставя у потребителя. На практика всички сайтове позволяват депозиране с дебитна и кредитна карта, банков трансфер, както и електронен портфейл ( Neteller и Skrill). Родните букмейкъри имат опцията и за плащане в брой - чрез Cashterminal и Easy Pay.

Спортове и Лиги

Футболът е царят на всички спортове, но има много потребители, които обичат да правят спортни залози на тенис, баскетбол, волейбол и други. Същото е и с лигите: Висшата лига е най - популярна и играна, но има и Бундеслига, Шампионска лига, Лига Европа, НБА и много други. Някои букмейкъри покриват само най-популярните лиги, но има и такива, които в допълнение предлагат и редица по- малко популярни. В зависимост от Вашите интереси при залозите, открийте най-подходящият сайт

Лимити

Във форумите за винаги можете да намерите мнения на играчи, които са лимитирани. Много е разочароващо да депозирате пари в сметката си и след няколко успешни залога да Ви лимитират. Най-честата причина е, че някои играчи са се опитали да измамят букмейкъра. Например, те са играли "на сигурно", залагайки големи суми на ниски коефициенти. Тази практика изобщо не се харесва на сайтовете и ако попаднете в очите на трейдърите, акаунтът Ви ще бъде ограничен. 

Бонуси

Един от най-важните фактори за всички играчи е дали букмейкърът предлага бонус за добре дошли и каква е стойността му. Друг важен въпрос е дали компанията предлага промоции на потребители, които вече имат регистрация. Всеки може да разбере това, като разгледа секцията за промоции в дадения сайт. Бихме Ви посъветвали да прочетете много внимателно условията на промоциите. Най - важни са условията за превъртане и минималният коефициент, на който може да залагате. 

Обслужване на клиенти

Според нас, това също е много важен фактор при избирането на букмейкър. Колкото и опитен играч да сте, рано или късно ще Ви се наложи да опрете до услугите на съпорта. Практиката показва, че проблемите могат да бъдат разрешени лесно, ако екипът е подготвен и обучен. Това ще Ви гарантира и по- добро преживяване на сайта.

Обобщение

Постарахме се да Ви запознаем с най- важните фактори при избор на онлайн букмейкър. Съветваме Ви да имате предвид повечето от тези аспекти, независимо дали сте спортен или казино играч. Разбира се, изборът зависи изцяло от Вас. Помислете кое е най- важно за Вас и се спрете на правилния букмейкър.