Левски изчиства лихвите към НАП и дълга към Столична община

Левски изчиства лихвите към НАП и дълга към Столична община

Шефовете на Левски са си поставили нова цел, с която окончателно да приключат задълженията си към държавата. Новата стратегия включва изплащането на лихвите от изплатения вече дълг към данъчните. На второ място е изплащането на дълговете и към Столична община. Причината е, че клубът иска да е напълно изряден, за да започне процедура по придобиването на стадион "Георги Аспарухов" и евентуалния му мащабен ремонт.

Левски дължи малко над 2 милиона лева на общината такса смет, от които лихвите са над 700 000 лева. Изплащането им е абсолютно задължително условие за получаване на концесия за стадиона, пише "Мач телеграф". В началото на миналия месец общинските съветници в София приеха плана за разсрочено погасяване на дълга в рамките на 36 месеца с ежемесечно плащане на погасителна вноска на всяко последно число от съответния месец. В Левски искат обаче да платят цялата сума, за да могат да започнат работа по "Герена".

Левски си осигури първи летен трансфер

"Сините" са подписали с Даниел Наумов

Очаква се парите от продажбите на Рикардиньо и Хосе Кордоба да бъдат насочени именно към изплащането на последните задължения на клуба. Първоначалната идея беше сумите от лятната продажба да бъдат инвестирани в нови и далеч по-класни играчи. В този аспект говореше и Наско Сираков на последната си пресконференция, на която обяви, че ще се вземат поне пет добри футболисти.

Извън тези дългове обаче Левски има да дава и близо 17 милиона лева на фирми на Васил Божков. Бившият собственик на клуба на няколко пъти обяви, че няма да си ги иска, но те са в счетоводните книги на Левски. Това позволява евентуални съответни съдебни действия срещу клуба в бъдеще време, притесняват се на "Герена".


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор