efbet Лига остава с 16 отбора

efbet Лига остава с 16 отбора

efbet Лига остава с 16 отбора и за следващия сезон. Това стана ясно след края на работната среща между представители на Българския футболен съюз, Професионалната футболна лига и представители на професионалните клубове.

Пет клуба са настоявали за намаляване на броя на участниците в елита, но по-малките отбори са били против предложението.

Елитът остава с 16 отбора, но ще бъде променен форматът, като мачовете от плейофите ще бъдат разделени на първа четворка, втора четворка и осмица. В първата четворка форматът ще е всеки срещу всеки и във втората също. 

В осмицата, където ще бъдат отборите, борещи се за оставане в елита, ще се играе само по един мач. Два отбора изпадат директно и два ще играят бараж съответно срещу третия и четвъртия във Втора лига. 

Бе прието предложение мачове от Втора лига да се играят, когато има пауза за националните отбори. 

Във Втора лига отборите се увеличават от 18 на 20, като Ботев Пловдив и ЦСКА ще вкарат дублиращите си отбори във втория ешалон.

Предложенията на днешната работна среща предстои да бъдат утвърдени на заседание на Изпълкома на БФС.

“Получи се ползотворна среща, клубовете дадоха своите препоръки. Ние сме партньори с клубовете и тук няма еднолични решения. Смятам, че вече насоката или пътят, който начертахме, е ползотворен и ще е много по-добре за бъдещи решения”, заяви президентът на БФС Георги Иванов.

снимка: bfunion


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор