Надал навлиза във форма

Надал навлиза във форма

22-кратният шампион от Големия шлем Рафаел Надал предупреди конкурентите си, че вече навлиза във форма и отново ще бъде претендент за титлата на предстоящия в края на месеца “Ролан Гарос”.

Надал  пропусна почти цялата 2023 г. поради контузия на бедрото, която наложи операция, а а от началото на тази година е изиграл само девет мача и вече не е познатото страшилище на корта.

“Намирам се в добър момент, навлизам във форма“, каза Надал преди участието си на турнира от сериите Мастърс в Рим.

37-годишният испанец ще прекрати кариерата си в края на годината и се надява да намери сили за още някой значим трофей за любимия си клей.

“Вървя във възходяща линия. Щастлив съм, че днес съм в Рим, защото преди един месец беше почти немислимо, че ще мога да играя в Барселона, след това в Мадрид и сега тук, в Рим… Но нещата се случват”, каза Надал.

“Той добави, че му е все по-трудно да печели мачове срещу по-младите си съперници и това е ново предизвикателство за него.

Всички мачове са трудни за мен днес. Приемам тази роля. Продължавам да работя по правилния начин и се надявам тялото ми да понесе натоварванията”, каза още Рафаел Надал.

Той се надява да спечели за един последен път Ролан Гарос, където е рекордьор с 14 титли. Рим е последният му голям подгряващ турнир преди турнира от Големия шлем на клей да започне на 26 май.

“Сега на дневен ред е турнирът в Рим. Не искам да мисля за след това“, каза Надал преди надпреварата във Форо Италико.

Първият мач на Надал в Рим е насрочен за четвъртък срещу белгийския квалификант Зизу Бергс, който е номер 108 в ранглистата.

Надал е печелил турнира в Рим рекордните 10 пъти и той определи първите си две титли на Форо Италико като най-запомнящите се: победи в пет сета над Гилермо Кория и Роджър Федерер съответно през 2005 и 2006 г.

“Вярно е, че спечелих 10 пъти тук. Но ако ми разкажете спомените си, за мен са много по-свежи спомените за първите две победи в пет сета срещу Кория и срещу Роджър, отколкото другите титли”, каза Надал.

снимка:Facebook


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор