Великден – Христос Воскресе!

Великден – Христос Воскресе!

Днес православните християни празнуват Великден. Великден е най-големият християнски празник, който се чества всяка година. Той отбелязва възкресението на Исус Христос от мъртвите на третия ден след разпването и погребението му. В православния християнски свят, Великден се празнува в неделята след първото пълнолуние на пролетното равноденствие. Тази дата може да варира, но обикновено пада между 4 април и 8 май.

Традициите и обичаите по време на най-светлия християнски празник се различават в зависимост от културата и религиозните вярвания. В България, например, яйцата, козунакът и агнето са три от основните елементи на великденската празнична трапеза. Яйцата се боядисват на Велики четвъртък или Страстната събота, а традицията се запазва в семействата. В миналото яйцето често се е асоциирало с Вселената и символизирало прераждането на природата през пролетта.

Така че, независимо от датата, Великден е време за радост, семейство и традиции. Нека всички да се радваме на този прекрасен празник! 🐣🌸🕊️

Снимка: БГНЕС


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор