Жирона - Барселона 4:2 в мач от Ла Лига

Жирона - Барселона 4:2 в мач от Ла Лига

Отборът на Реал (Мадрид) официално спечели испанската Ла Лига за сезон 2023/24. "Кралете" бяха приятно изненадани от Жирона, който в съботната вечер разби Барселона с 4:2 и по този начин направи непреодолима преднина на върха на "лос меренгес" четири кръга преди края на надпреварата.

По-рано днес селекцията на Карло Анчелоти бе спечелила с 3:0 над Кадис и спокойно очакваше добри новини от "Монтивили", а такива в крайна сметка пристигнаха.

Каталунското дерби започна по фантастичен начин, след като Барселона откри в третата минута чрез Андреас Кристенсен, но в ответната атака голмайсторът на първенството - Артьом Добвик, съумя да изравни.

Краят на първото полувреме пък донесе дузпа в полза на гостите, която хладнокръвно бе реализирана от Роберт Левандовски. И тук някъде приключи и всичко позитивно за "блаугранас", които буквално се сринаха след паузата.

Голяма "вина" за това имаше появилият се като резерва Порту в 65-ата минута. Оттам насетне, 31-годишният нападател вкара две гола и подаде за този на Ману Гутиерес, за да бъде оформено крайното 4:2. Точно с толкова, Жирона надви през този сезон Барса и при първата им битка, която се проведе в каталунската столица.

Триумфът за селекцията на Мичел означаваше и нещо още по-важно - сигурна квота за участие в груповата фаза на Шампионската лига през следващия сезон. В оставащите кръгове "рохибланкос" и Барса пък ще продължат любопитната си борба за второто място в крайното класиране испанския шампионат.

Реал (Мадрид) се справи с Кадис и чака грешна стъпка на Барселона

Вижте как се разви мача


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор