Интер празнува титлата до зори

Интер празнува титлата до зори

Хакан Чалханоглу вкара два гола, за да осигури на новия шампион на Италия Интер Милано комфортна победа с 2:0 над Торино, удължавайки серията им без загуба в лигата до 28 мача.

Тифозите създадоха празнична атмосфера на Сан Сиро с фойерверки преди началото на мача, а след края продължиха да празнуват титлата, която си осигуриха в понеделник с победата с 2:1 в дербито над Милан.

Интер има 89 точки, 19 пред Милан с четири оставащи мача.

Играчите на Торино направиха шпалир на Интер на излизане на терена, а треньорътСимоне Индзаги откликна на призива на публиката да празнува с тях.

В първия мач от Серия А, който се ръководи от изцяло женски съдийски екип, четири минути след полувремето Мария Соле Фериери Капути изгони Адриен Тамезе от Торино за фаул срещу Хенрих Мхитарян.

Интер направи пробив седем минути по-късно, когато Мхитарян подаде към Чалханоглу в наказателното поле, който стреля в долния ъгъл.

Чалханоглу реализира дузпа четири минути по-късно след фаул срещу Маркус Тюрам и купонът ще продължи до късно през нощта, докато играчите на Интер дефилират по улиците на Милано в открит автобус.

Десетки хиляди фенове, облечени в черно и синьо, изпълниха улиците на Милано след това, докато отборът празнуваше 20-ата си титла в Серия А, дефилирайки в автобус на открито.

Напускайки Сан Сиро след мача, отборът показа Скудетото от автобуса, преди да премести партито на Пиаца Дуомо, добре известно място за празнуване в града.

Оттам факли и фойерверки осветиха нощното небе, а знамената на Нерадзурите се развяваха в сянката на известната Миланска катедрала.

За много привърженици празникът беше емоционален.

“Прекрасно. Почти по-красиво от требъла през 2010 г. Най-красивото скудето в живота ми от 70 години като фен на Интер“, каза фенът на Интер Емилио пред Ройтерс.

снимка: Facebook


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор