Прогноза за Астън Вила – Челси

Прогноза за Астън Вила – Челси

Прогноза и преглед на мача Астън Вила срещу Челси

На фона на контрастиращи резултати в предишния кръг от мачове във Висшата лига, Астън Вила и Челси подновяват съперничеството си на “Вила Парк” в събота вечер от 22ч.

Докато Астън Вила се върнаха от изоставане, за да победят Борнемут с 3-1 миналата седмица, Челси паднаха с 5-0 срещу лондонските съперници Арсенал във вторник.

След като загубиха 4-1 от Манчестър Сити в началото на април, Астън Вила събраха седем точки от последните си три мача от Висшата лига.

Унай Емери, който удължи договора си като мениджър на Вила до 2027 г. във вторник, има четири оставащи мача, за да осигури място в Шампионската лига за отбора от Уест Мидландс, които в момента са четвърти в таблицата и могат да се отдалечат на девет точки от петия Тотнъм Хотспър с победа над Челси , въпреки че шпорите ще имат три мача по-малко, започвайки със северното лондонско дерби в неделя.

Вила обаче ще трябва да дадат приоритет на полуфинала на Лигата на конференциите срещу Олимпиакос следващата седмица, но първо трябва да насочат вниманието си към съботния сблъсък от Висшата лига срещу Челси и ще се стремят да постигнат първата си двойна победа в лигата над сините от 1989-90 след победа 1-0 у дома в първия мач през септември миналата година.

Само настоящите топ три в класирането на Висшата лига са спечелили повече точки у дома на този етап от сезона от Вила (38), които също са спечелили четири от последните си пет мача на Вила Парк в всички състезания, но Вила претърпяха загуба при последното си домакинство на Челси, губейки 3-1 в FA Cup четвъртфинален реванш през февруари.

След като сглобиха обещаваща серия от осем мача без загуба във всички състезания, включително впечатляваща 6-0 домакинска победа над Евертън, Челси бяха върнати на земята, като загубиха 1-0 от Манчестър Сити в полуфиналите на ФА Къп, последвано само три дни по-късно от разгромна загуба с 5-0 от Арсенал в Премиършип .

Леандро Тросар откри резултата за артилеристите, а Кай Хаверц наказа бившия си клуб с два гола във второто полувреме, като Бен Уайт добави още два, оставяйки сините с 11 загуби в лигата този сезон.

Въпреки че все още не е потвърдено дали Маурицио Почетино ще остане начело на клуба следващия сезон, аржентинският треньор е под натиск да достави европейско участие за отбора от ЗападенЛондон, който в момента е девети в таблицата на Висшата лига.

Сините обаче имат поне един мач по-малко спрямо всеки от трите отбора над тях, а победата им с 2-1 над Тотнъм в последния ден ги остави в добра позиция да се изкачат нагоре в таблицата, въпреки че ще играят срещу Манчестър Сити следващия уикенд.

Челси са спечелили седем от последните си девет мача от Висшата лига далеч от дома, отбелязвайки 20 гола в процеса, но са загубили пет от последните си осем срещи в лигата като цяло и са загубили последните си две срещи в лигата, което е най-лошото им представяне от поредица от четири загуби между 1978 и 1984 г.

Астън Вила продължават да се борят без Бубакар Камара, Емилиано Буендия, Тайрън Мингс (и двамата коляно), Джакоб Рамзи (крак), Алекс Морено (бедро) и Николо Джаниолу (неуточнено) поради контузии.

Въпреки това, звездата халф Дъглас Луис се очаква да се върне от наказание и да бъде включен веднага в стартовия състав, потенциално заедно с Джон Макгин и Юри Тилеманс в средата на терена, което би накарало или Морган Роджърс, Муса Диаби или Леон Байли да направят път.

Оли Уоткинс, който има 19 гола в лигата и отбеляза победния гол в обратния мач в лигата, е готов да води атаката, докато Емери ще обмисли дали да върне или Дагобар Карлос, или Клеман Ленгле ​​в защита – и двамата започнаха срещу Сините в FA Cup реванша преди два месеца.

Както беше споменато по-рано, Енцо Фернандес е претърпял операция на слабините и ще пропусне остатъка от сезона, присъединявайки се към Малго Густо, Бен Чилуел, Уесли Фофана (всички коляно), Ромео Лавия (бедро) и Леви Колвил (палец) в списъка с контузени.

Християн Нкунки, Лесли Угочукуа (и двамата бедро) и Робърт Санчес (болест) са тренирали частично, но не е сигурно дали ще бъдат готови за действие в събота, докато Рахийм Стърлинг и Карни Чумека са под въпрос, тъй като преминават медицински оценки.

Въпреки това, 25-годишният нападател Кол Палер, който пропусна поражението срещу Арсенал поради заболяване, се завърна към тренировките и е в състояние да се върне в стартовия състав в събота, потенциално играейки в ролята номер десет, като Конър Галахър се премества в по-дълбока роля в средната линия в отсъствието на Фернандес.

Вероятен състав на Астън Вила:
Мартинес; Коунса, Карлос, Търнс; Дигне, Луиз, Тилеманс, Макгин; Роджърс, Уоткинс; Байли

Вероятен състав на Челси:
Петрович; Диаси, Чалоба, Силва, Кукурела; Кайедико, Галахър; Мадуеке, Палер, Мъдрик; Джаксън

Нашите прогнози за срещата е двата отбора да отбележат при коефицент 1.40 от Winbet и равен.

Снимка: Ройтерс


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор