Полицията спира хореографиите за дербито между Левски и ЦСКА

Полицията спира хореографиите за дербито между Левски и ЦСКА

Столична дирекция на вътрешните работи предприема строги мерки за опазване на обществения ред по време на дербито между ЦСКА и Левски утре.

От полицията планират да ограничат хореографиите на двете агитки и няма да позволят използването на пиротехнически изделия в опит да се избегнат инцидентите от последния мач между ЦСКА и Левски по-рано този месец, когато хора пострадаха от сигнални ракети.

“Мерките на стадиона ще бъдат още по-стриктни от миналия път. Буферните зони са по-големи. В случай на инциденти, каквито имаше преди няколко седмици, следващите мерки ще бъдат още по-сериозни”, заявиха от полицията на брифинг.

“Ограничаваме част от хореографията. Някои неща няма да се допуснат, като винилите, които са леснозапалими. Няма да има ракети и пиротехнически илюминати по време на мача”, каза главен инспектор Иван Георгиев.

Той показа и част от изделията, от които феновете изстрелват ракети.

“Устройствата, от които се изстрелваха ракетите са на половината на една флашка. Самите ракети са колкото фаланга на пръстче. Трудно е да бъдат хванати такива малки ракети. Могат да се разглобяват устройствата и да изстрелват ракети на над 100 метра”, казаха още от полицията.

Проверките на влизане в стадиона ще бъдат стриктни.

“Ще има два кръга около стадиона. На първи кръг ще проверява полицията, а на втория охранителните фирми, които са ангажирани от домакина”, каза Иван Георгиев.

Вратите на стадиона отварят в 14:15 часа и от полицията призоваха за по-ранно влизане на съоръжението.

Началото на мача е в 16.15 часа.

Снимка: Facebook


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор