Лудогорец напълни кошницата на Хебър и е с двата крака на финала за Купата на България

Лудогорец напълни кошницата на Хебър и е с двата крака на финала за Купата на България

Лудогорец е почти сигурен финалист в турнира Sesame Купа на България, след като прегази Хебър с 4:0 на "Хювефарма Арена" в първия полуфинал между двата отбора.

Домакините рано рано си осигуриха аванс след попадение на Рик Джонатан още в 4-та минута. В средата на първото полувреме отново Рик беше точен за 2:0, а Диниш Алмейда и Спас Делев вкараха през втората част за крайното 4:0.

Реваншът в Пазарджик ще се играе следващия четвъртък (02.05), отново от 18:45 часа. В другия полуфинал спорят ЦСКА и Ботев (Пловдив), като "канарчетата" взеха аванс след победа с 1:0 в София.

Лудогорец - Хебър 4:0 (Развой на срещата по минути)

Само три дни след мача за първенство в Пазарджик

Двубоят започна по отличен начин за домакините, които успяха да открият резултата още в 4-та минута. Антон Недялков подхвана атака Лудогорец и обърна фланга с пас към Текпетей на дясното крило. Ганаецът подаде на Сон, който центрира в наказателното поле. Защитник на Хебър опита да изчисти, но подари топката на Рик Джонатан, който дебнеше на точката на дузпата и технично я прати в мрежата на Хебър за 1:0.

В средата на първото полувреме преднината на Лудогорец беше удвоена. Хората на Деременджиев си подадоха няколко паса в наказателно поле преди топката да достигне до Рик Джонатан, който не се посвени да стреля и прати кълбото технично покрай Дебърлиев за 2:0.

След като инкасираха две попадения, момчетата на Любо Пенев се съвзеха и направиха две опасни атаки. Първо Архан Исуф се справи с Антон Недялков на бека, навлезе в наказателното поле и стреля, но покрай вратата. Малко след това "гробарите" сътвориха и най-доброто си положение. Йохан Н'зи и Атанас Кабов комбинираха добре на десния фланг, а българинът достави перфектна топка за Шейх Диаманка, който дебнеше около малкото наказателно поле, но изстрелът му мина на сантиметри от гредата.

В 28-ата минута Якуб Пьотровски беше изведен сам срещу вратаря на Хебър. Полякът се приближи максимално до вратаря и стреля, но на около метър от дясната греда.

Снимка 662519

Източник: startphoto.bg

Пет минути преди почивката Рик Джонатан блесна със страхотен пробив по лявото крило и подаде на Дуа в наказателното поле. Швейцарецът стреля мощно с левачката, но Дебърлиев направи добро спасяване.

Снимка 662516

Източник: startphoto.bg

Гостите имаха добра възможност да намалят изоставането си в 51-та минута, когато получиха пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Божидар Пенчев се нагърби с изпълнението, но стреля много високо над вратата.

Десет минути след подновяването играта резултатът стана класически. Тодор Неделев центрира от корнер, Нареси отклони към Диниш Алмейда, а защитникът на разградчани я мушна с глава в мрежата. Попадението дълго време беше проверявано за засада, но в крайна сметка съдиите във ВАР стаичката прецениха, че всичко е редовно.

Четвърт час преди края Георги Терзиев стреля опасно с глава след изпълнение на корнер, но Дебърлиев със сетни усилия успя да опази мрежата си от четвърти гол.

В 80-ата минута нямаше милост за "гробарите". Дени Групер получи пространство по левия фланг и се възползва максимално от него. Напредна в полето на гостите и центрира по земя към Тисера, който обаче стреля във вратаря от упор. Топката обаче се върна в Спас Делев, който я вкара в опразнената врата.

Пазарджиклии се се отърваха от пети гол минута преди края, когато Терзиев скочи над всички след корнер и със силен удар с глава разтресе напречната греда. Малко след това и Текпетей имаше възможност да обстрелва вратата на Хебър, но ударът му мина покрай гредата.


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор