Ботев (Пловдив) направи на пух и прах столичния Локомотив в "Надежда"

Ботев (Пловдив) направи на пух и прах столичния Локомотив в "Надежда"

Ботев (Пловдив) прегази като гост Локомотив (София) с 4:0 в мач от последния 30-ти кръг на редовния сезон в efbet Лига.

"Канарчетата" бяха пълен господар на стадиона в "Надежда" и с по два гола през двете полувремена оформиха разгромния резултат. На два пъти точен за Ботев през първото полувреме беше Уме Емануел, а през второто полувреме Дилан Мертенс вкара две попадения в рамките на 2 минути.

Така Ботев (Пловдив) завърши редовния сезон на 7-о място с 44 точки, колкото има и 6-ия Крумовград, но "синьо-жълтите" са с по-добри показатели в директните мачове и остават в топ 6. Локо (Сф) пък завършва на незавидното 14-то място с 28 точки и ще се бори за своето оцеляване. Зад "железничарите" са само тимовете на Ботев (Враца) и Етър.

Локомотив (София) - Ботев (Пловдив) 0:4 (Развой на срещата по минути)

Вижте как се разви двубоят

Още в 4-та минута Ботев достигна до първата си добра ситуация. Джеймс Етоо разсече защитата на Локомотив с отличен пас, а Самуел Акере успя да нанесе удар, но покрай вратата.

Малко след това и Брахими получи възможност да стреля, но и неговият шут мина покрай гредата. Гостите определено влязоха по-добре в мача.

Снимка 662096

Източник: startphoto.bg

В 16-та минута "канарчетата" създадоха нова опасност пред вратата на Локомотив, този път от корнер. След центрирането Джонас Там успя да стреля с глава, но топката премина на сантиметри от дясната греда.

Логичното се случи в 19-ата минута, когато гостите организираха светкавична контраатака. Мертенс напредна през центъра и подаде вляво към Балоянис, който пък центрира остро по земя към Емануел Уме и за нигериеца остана най-лесното, просто да прати топката в мрежата.

Малко преди почивката гостите стигнаха до втори гол. Първо Локомотив достигна до шанс за гол след удар на Кевин Маи, но Ханкич се намеси блестящо и изби в корнер. След ъгловия удар "канарчетата" организираха нова бърза контраатака чрез Етоо, който навлезе в полето на домакините и подаде отлично за Уме Емануел, а нигериецът показа завидно самочувствие и преодоля Любенов за втори път.

Домакините се активизираха в началото на второто полувреме и направиха няколко добри атаки, а при една от тях Франса напредна опасно и центрира в полето на Ботев, но гостите изчистиха. Ханкич имаше претенции за нарушение на Франса при изграждането на атаката и получи жълт картон от Никола Попов.

Малко след това Самюел Акере абсолютно умишлено си изкара жълт картон малко преди смяната си, за да пропусне следващия мач на Ботев, но да бъде на линия за реванша с ЦСКА в полуфиналите за Купата на България.

В 65-ата минута гостите стигнаха до 3-ти гол. Секулич напредна с топката в полето на домакините и подаде към Брахими, който върна с едно докосване към Дилан Мертенс, а нидерландецът се разписа със страхотен изстрел от границата на наказателното поле. Топката се удари в горната греда и тупна зад голлинията на вратата на Любенов.

Само две минути по-късно Мертенс отново попадна под светлината на прожекторите. Той мина като на парад през няколко защитници на домакините и технично прати топката покрай Любенов за 4:0 в полза на Ботев.

Това беше и последното по-интересно положение в мача, а "канарчетата" заслужено се поздравиха с трите точки.


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор