ЦСКА завърши втори в редовния сезон

ЦСКА завърши втори в редовния сезон

ЦСКА победи с 3:2 Арда (Кърджали) в последния мач от редовния сезон в efbet Лига.

С успеха ЦСКА зае второто място в класирането с точка повече от третия Черно море и това означава, че още в първия кръг от плеофите другия уикенд “червените ще срещнат Левски.

Мачът на “Арена Арда” в Кърджали премина през редица обрати, като в крайна сметка ЦСКА си тръгна с трите точки.

Срещата започна по идеален начин на възпитаниците на Стамен Белчев, като в 12-ата минута ЦСКА поведе с 1:0 чрез своя капитан Юрген Матай. Тибо Вион центрира от корнер, а Матай засече топката, която се отклони в лявата греда и  попадна във вратата на Арда. Това бе и първо негово попадение след завръщането му от тежка травма на коляното.

Домакините от Кърджали обаче направиха пълен обрат в рамките на 120 секунди. В 19-ата минута Борислав Цонев отбеляза за 1:1, а две минути по-късно Станислав Иванов вкара за 2:1.

ЦСКА започна второто полувреме с ясната идея да търси обрат и в рамките на две минути удари на Тобиас Хайнц и Матиас Фаетон бяха близо до това да възстановят равенството.

Логичното се случи и в 59-ата минута ЦСКА изравни резултата, а точен за “армейците” бе Тобиас Хайнц. След разбъркване в наказателното поле на домакините Хайнц шутира, ударът му бе блокиран, топката отново се оказа в краката му и този път норвежецът не сбърка като насочи кълбото в близкия ъгъл на Анатолий Господинов за 2:2.

Само осем минути бяха нужни на “червените”, за да направят пълен обрат. Матиас Фаетон напредна с топката, подаде към включилия се отляво Сейни Санянг, който центрира отлично към далечната греда, а Улаус Скаршем не сбърка и отбеляза за 3:2.

Победата е първа за Стамен Белчев след завръщането му начело на ЦСКА.

В следващия си мач ЦСКА ще гостува на Ботев (Пловдив) в мач реванш от полуфиналите за Купата на България. Мачът ще се играе на 01 май (сряда), от 17:45 часа, на стадион “Христо Ботев”. В първата среща ЦСКА загуби с 0:1.

снимка: CSKA


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор