Лудогорец се доближи на победа от титлата в efbet Лига след класика срещу Хебър

Лудогорец се доближи на победа от титлата в efbet Лига след класика срещу Хебър

Лудогорец победи Хебър с 2:0 като гост в мач от последния 30-и кръг на редовния сезон в efbet Лига. С успеха разградчани се откъснаха на 13 точки от втория Черно море и на 15 от ЦСКА, който обаче има мач по-малко утре срещу Арда.

Дори и ЦСКА да спечели своя мач и разликата да стане 12 точки, разградчани ще трябва да победят Крумовград или ФК ЦСКА 1948 у дома в първия кръг на плейофите и ще бъдат недостижими на върха.

Пирин постигна важно равенство срещу Черно море по пътя към спасението

Вижте как се разви срещата

Бърнард Текпетей отбеляза два гола до почивката, с които даде комфортен аванс на "орлите", а десет минути преди края на мача гол отбеляза и резервата Руан Круз, с което оформи крайното 3:0.

Двата тима очакват развръзката в последните мачове от кръга, за да разберат и програмата си за плейофите.

Хебър - Лудогорец 0:3, Руан Круз направи преднината на разградчани класическа

Двубоят е от 17:45 часа в Пазарджик

Двубоят започна динамично с атаки и към двете врати, а в 3-та минута Ивайло Чочев влезе много грубо с бутоните в опрния крак на Ангел Бастунов. Драгомир Драганов остави авантаж, но след като ситуацията отмина, не показа поне жълт картон на Чочев, а не беше привикан и от колегите си във ВАР да прегледат положението за евентуално по-тежко наказание за Чочев.

Снимка 661990

Източник: startphoto.bg

Гостите от Разград успяха да открият резултата в 7-ата минута, когато Аслак Фон Витри се пребори за топката в центъра на терена и подаде към Квадво Дуа. Швейцарецът напредна в полето на Хебър и центрира успоредно по земя в наказателното поле, където Текпетей беше оставен непокрит и с лекота прати топката в мрежата.

Хебър допусна втори гол в средата на първата част. Топката беше пратена по въздух в наказателното поле, където Сеско не се намеси добре с глава и тя попадна на пътя на Текпетей, който хитро чукна кълбото покрай Дебърлиев, за да отбележи втория си гол в мача.

В 33-та минута Лудогорец организира хубава атака по десния фланг, където Фон Витри и Текпетей направиха двойно подаване, а първият нанесе силен удар в очертанията на вратата, където обаче своето място беше заел Петър Дебърлиев.

Минута преди почивката Лудогорец пропусна отличен шанс да поведе с 3:0, след като Сон получи извеждащ пас в наказателното поле и подаде на празна врата на Текпетей, който обаче преплете краката си и не успя да нанесе удар. Последва добавка от Дуа, но Дебърлиев спаси. В крайна сметка се оказа, че при подаването към Сон е имало засада.

Снимка 661983

Източник: startphoto.bg

В последната минута на добавеното време на първото полувреме Хебър изпълни корнер, след който "орлите" откраднаха топката и направиха светкавична контраакция, при която Пьотровски даде финалния пас към Квадво Дуа. Швейцарецът остана сам срещу вратаря, но стреля право в него.

Марк-Емилио Папазов стреля опасно десет минути след почивката и предизвика първата по-сериозна намеса на Серджио Падт.

В 63-ата минута Руан Круз получи извеждащ пас в полето на Хебър и излезе сам срещу Дебърлиев. Бразилецът финтира вратаря, но празна врата стреля в дясната греда. Страничният съдия вдигна своя флаг за засада, но повторенията показаха, че такава по-скоро няма и ако Круз беше отбелязал, то тук голът най-вероятно щеше да бъде признат.

Абсолютно същото се случи и няколко секунди по-късно. Отново Руан Круз излезе сам срещу Дебърлиев, финтира го и стреля, но този вратарят успя да се изправи бързо и спаси. В случая обаче засадата беше очевидна, но пропускът на нападателя си беше фрапиращ.

Десет минути преди края Руан Круз все пак се разписа. Фон Витри центрира добре отдясно, Круз си спря топката на гърди и технично я прати покрай Дебърлиев за крайното 3:0 в полза на разградчани.

В последните секунди Шейх Диаманка и Атанас Кабов можеха да направят загубата си малко по-почетна, но изстрелите им минаха покрай вратата.


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор