Левски победи Берое с 1:0 в мач от последния редовен кръг на efbet Лига

Левски победи Берое с 1:0 в мач от последния редовен кръг на efbet Лига

Левски победи Берое с 1:0 у дома в последния 30-и кръг от редовния сезон в efbet Лига. Това е първа победа за "сините" след три последователни поражения.

Единствения гол в мача отбеляза Асими Фадига четвърт час преди края. Малко след това гостите останаха с човек по-малко след директен червен картон на Лучиано Скуадроне, който удари с лакът Асен Чандъров.

"Сините" бяха по-добрият и по-настоятелен отбор на терена, а с това си заслужиха и 3-те точки.

Снимка 662040

Източник: startphoto.bg

Така Левски зае временно 4-тото място в класирането с 54 точки, колкото има и Локо (Пд), но "смърфовете" имат мач по-малко. Берое пък не успя да се добере до мечтаната точка на "Герена", с която щеше да се измъкне от Групата на изпадащите и да прати там Славия.

Левски - Берое 1:0 (Развой на срещата по минути)

"Сините" имат три последователни загуби

Още в 4-та минута на мача играчите на домакините създадоха опасност пред вратата на Берое. Евертон Бала проби по фланга и опита нещо средно между удар и центриране, а защитник на Берое изби. Топката попадна в краката на Ел Джемили, който шутира, но и неговият опит беше блокиран. Отново кълбото остана в притежание на "сините" и Карлос Охене също опита късмета си с удар от границата на наказателното поле, но стреля встрани от дясната греда.

В 28-ата минута станахме свидетели на най-чистото положение и то изненадващо дойде за гостите от Стара Загора. Патрик Мислович се забави и беше притиснат от Алгара, който му отне топката и подаде към Трибуле. Французинът се обърна добре, финтирайки Кордоба и стреля по земя, но на сантиметри от дясната греда.

Снимка 662024

Източник: startphoto.bg

В следващата атака пък "сините" създадоха най-доброто си положение. Евертон Бала получи топката в наказателното поле и от 3-4 метра от малък ъгъл стреля в дясната греда. Ел Джемили се опита да направи добавка, но защитник на Берое се оказа на пътя на топката и тя излезе в корнер.

Малко преди почивката Карлос Охене пусна отличен пас зад гърба на защитата за Рикардиньо, който обаче разочарова своите съотборници с нескопосаното си спиране и топката попадна в ръцете на вратаря.

Снимка 662025

Източник: startphoto.bg

Три минути след подновяването на играта футболистите на Левски създадоха добро положение. Папи Галчев центрира отлично от десния фланг, а Рикардиньо надскочи двама защитници на Берое и нанесе удар с глава, но покрай гредата.

Снимка 662018

Източник: startphoto.bg

В 59-а минута Марин Петков финтира Жорди Говеа на фланга и нанесе силен удар с левия крак, но стражът на Берое се намеси и изби в корнер. Секунди след това и Ел Джемили опита удар извън наказателното поле, но беше неточен.

Снимка 662022

Източник: startphoto.bg

Четвърт час преди края и Фабио Лима се справи с Говеа на фланга, а след това стреля опасно, но и неговият шут мина на сантиметри от целта.

Отбраната на Берое капитулира в 76-ата минута на мача. Фадига започна атака, която мина през Рикардиньо и след няколко карамбола, топката се озова отново в краката на Фадига на границата на наказателното поле. Французинът стреля силно по земя и откри резултата. 

В 82-рата минута проблемите за гостите се задълбочиха, след като останаха с човек по-малко. Лучиано Скуадроне удари с лакът Асен Чандъров в центъра на терена, но провинението му не беше видяно от Волен Чинков. Наложи се намеса от ВАР и след като Чинков видя повторение на ситуацията, бръкна в джобчето си и показа червен картон на Скуадроне.

До края двубоят се изнерви и последваха множество нарушения, които доведоха до половин дузина жълти картони и за двата отбора.


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор