На "Герена" развързват кесията - ще похарчат 1 милион лева за селекция

На "Герена" развързват кесията - ще похарчат 1 милион лева за селекция

Ръководството на Левски работи трескаво по селекцията за следващата кампания, като за привличането на нови ще бъдат извадени поне 1 милион лева. С такъв бюджет за попълнения на "Герена" не са разполагали в последните 5 години - от сезон 2019/20.

На "сините" е нужно както добавяне на класа, така и разширяване на състава. Това се видя при поредните загуби от Лудогорец (1:5), ЦСКА (0:2) и Черно море (1:3). След тях собственикът Наско Сираков натърти, че ще бъдат взети поне петима нови. Лятната селекция ще зависи и от това дали отборът ще се класира за Лигата на конференциите. При виза за Европа сините ще развържат кесията, за да си осигурят по-силни футболисти. В противен случай, ще са по-скромни.

Николай Костов: Футболистите ни са чувствителни, феновете не трябва да ги събличат

"Феновете трябва само да ги обичат"

Левски ще може да си позволи да плаща за попълнения, защото очаква солидни приходи от продажбата на централния защитник Хосе Кордоба и нападателя Рикардиньо.

Клубът не е вадил сериозни суми за селекция от времето на боса Васил Божков. Тогава сините хем плащаха задълженията си към НАП, хем инвестираха и в правенето на отбора. А наред с това бяха извършени и подобрения на базата на "Георги Аспарухов". В началото на 2020 година обаче бизнесменът врътна кранчето и клубът се озова на прага на фалита. Именно Божков прехвърли безвъзмездно мажоритарния пакет акции на сините на Наско Сираков. А целта пред Левски бе една-единствена - да оцелее финансово. Сега клубът вече е стабилизиран, а Сираков вече обяви, че "мачът с НАП е почти спечелен". В предишните трансферни прозорци, сините вадиха пари за Роналдо и Ел Джемили, но те бяха отпускани от генералния спонсор.

Снимка 661931

Източник: startphoto.bg

През лятото на "Георги Аспарухов" ще се подсилят на всички позиции, включително и на вратарския пост. В момента в отбора има вратарски проблем - капитанът Николай Михайлов най-вероятно ще сложи край на кариерата си през лятото, след като от доста време е резерва. Младите Пламен Андреев и Иван Андонов пък грешат често. Наред с това ще се вземат със сигурност централен защитник, а може и двама, халф, крило и нападател.

На "Герена" вече имат набелязани цели от Бразилия, пише "Тема спорт". На скаутска мисия в тази страна бе помощникът на Николай Костов Красимир Петров. Той бе в компанията на мениджъра Джери Перейра. Бившият защитник помага в последните сезони за привличането на бразилски играчи.


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор