Демонтажът на козирката на Армията е в ход

Демонтажът на козирката на Армията е в ход

Около 1 милион лева струва демонтажът на стадион “Българска армия”, обяви членът на Управителния съвет на “Спортни имоти Българска армия” Даниел Димов.

При силен медиен интерес днес стартира разрушаването на славната козирка на сектор “А” на “Армията”. Присъстваха двамата изпълнителни директори на ЦСКА Филип Филипов и Стоян Орманджиев, репортери и представители на фирмата изпълнител “Ростер”.

Специална машина, една от едва петте такива в целия свят, откърти първото парче от козирката, като цялостният демонтаж ще бъде извършен на етапи с цел минимално въздействие върху околната среда в парка.

Даниел Димов увери, че няма вариант стадионът да не бъде построен и успокои феновете, че процесът по реконструкцията е необратим. 

“Това няма да е само стадион, а ивент център. Ще има различен тип събития, не само футболни мачове. Капацитетът ще бъде 16-18 хиляди зрители. Няма как да е за 40 000 души, трябва да се мисли и за поддръжката. От опит знам, че по-лесно е да го построиш, отколкото да го поддържаш. Демонтирането ще струва около 1 милион лева, което е евтина цена за такъв тип дейност. Очаква се то да приключи до два месеца, малко по-рано от предвидените по план 3 месеца”, коментира Даниел Димов.

Техническият ръководител на обекта Юксел Караахмед добави, че демонтажът е съобразен с опазване на околната среда.

“Набляга се на екологията. Има дървета, на които сме направили екранизация, така че да ги запазим цели.  Демонтажът става бавно, за да избегнем замърсяване на въздуха. Всичко върви по план, няма изненади на този етап”, каза Караахмед.

снимка: Facebook


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор