Реал детронира Сити в Шампионска лига

Реал детронира Сити в Шампионска лига

Реал Мадрид защити реномето си на хегемон в Шампионска лига, като детронира носителя на трофея Манчестър Сити след изпълнение на дузпи и за 17-и път се класира на полуфинал в турнира.

Редовното време и продълженията на реванша завършиха 1:1, а при дузпите вратарят на Реал Андрий Лунин хвана ударите на Бернардо Силва и Матео Ковачич и прати Реал на полуфиналите.

Реал поведе в 12-ата минута с гол Родриго, който вкара с добавка, след като първият му удар бе избит от вратаря на домакините Едерсон.

В оставащите минути Сити владееше инициативата и притисна колоса от Мадрид.

В 19-ата минута Ерлинг Холанд улучи напречната греда, а при добавката Силва от два метра не намери рамката на вратата.

Манчестър Сити стигна до продълженията, след като Кевин де Бройне изравни в 76-ата минута след лошо избита топка от Антонио Рюдигер.

Рюдигер се реваншира за грешката си при дузпите, като реализира победния пети удар от бялата точка и Реал продължава битката за 15-ия си трофей в турнира.

На полуфиналите Реал ще срещне Байерн (Мюнхен), който елиминира Арсенал след победа на реванша с 1:0.

Леон Горецка уцели напречната греда след почивката, а Рафаел Герейро прати топката в десния страничен стълб на вратата на Арсенал, но усилията на Байерн дадоха резултат в 63-ата минута, когато Йозуа Кимих засече с глава топката в мрежата след центриране отляво на Герейро.

Вратарят на Байерн Мануел Нойер отново бе непробиваем и записа рекордния си 58-и мач без допуснат гол в Шампионската лига.

В другия полуфинал в турнира ще се срещнат ПСЖ и Борусия Дортмунд. ПСЖ отстрани Барселона след победа с 4:1 на реванша, а Дортмунд се справи с Атлетико Мадрид след успех с 4:2.

снимка: Facebook


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор