Феновете кръстиха улица на Шаби Алонсо

Феновете кръстиха улица на Шаби Алонсо

Шаби Алонсо се превърна в легенда на Байер Леверкузен след историческата първа титла в историята на клуба.

Феновете на Леверкузен преименуваха улица на “Шаби Алонсо” в знак на признание към приноса на испанския треньор към успехите на “аспирините” този сезон.

Разрушаването на хегемонията на Байерн Мюнхен

Шаби Алонсо изведе Байер Леверкузен до първата им титла в германската лига, прекъсвайки серията на Байерн Мюнхен от 11 поредни шампионски титли. Това историческо постижение бележи преломен момент в богатата история на клуба. 

Триумфът бе узаконен на “Бай Арена” снощи, когато Леверкузен разгроми Вердер Бремен с 5:0  и с впечатляващите 79 точки отборът на Шаби Алонсо е недостижим на върха.

Честване и признание

Ликуващи фенове нахлуха на терена след последния съдийски сигнал,  а след това повече от 10 000, облечени в червено и черно, празнуваха по улиците на града. В знак на почит и признателност, феновете решиха да преименува улицата пред стадиона на „Улица Шаби Алонсо“ за случая, увековечавайки ключовата роля на треньора в тяхната историческа победа.

Триумфът на Байер Леверкузен под ръководството на Шаби Алонсо представлява кулминацията на години упорит труд, постоянство и непоклатима вяра. 

Играчите също отпразнуваха подобаващо успеха с импровизирано парти до сутринта.

Сезон на безпрецедентен успех

Треньорският гений на Шаби Алонсо изгради изключителен стил на игра в Байер Леверкузен,  който вкара отбора в серия от 43 мача без загуба във всички турнири, едно от малкото подобни постижения в историята на европейския футбол.

Нещо повече, клубът се намира на ръба на постигането на исторически требъл, с участия във финала на Купата на Германия и полуфиналите на УЕФА Лига Европа.

снимка:Facebook


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор