Питбула пред ТОПСПОРТ за бенефиса си на SENSHI: Aко се пропукам, ще търся нокаут!

Питбула пред ТОПСПОРТ за бенефиса си на SENSHI: Aко се пропукам, ще търся нокаут!

Международното бойно шоу SENSHI ще зарадва верните си фенове с издание №21, което ще се проведе в морската ни столица Варна на 20 април. Галавечерта се явява специална за легендата Владимир Вълев- Питбула, който ще изиграе своя бенефис срещу испанеца Карлос Гарсия.

Кариерата на "Питбула" датира от 1996 г., когато прави първите си стъпки в бойните изкуства. В последствие записва над 300 мача на аматьорско и професионално ниво, като при профитата има само 5 поражения в 54 срещи. Дни преди битката Вълев се съгласи да даде интервю за читателите на ТОПСПОРТ.

Снимка 265549

Предстои ти бенефис в най-добрата бойна организация у нас SENSHI. Как се подготвяш за заветния сблъсък срещу коравия съперник в лицето на Карлос Гарсия?

- Подготовката премина под ръководството на Добромир Иванов, но първоначално съставихме план, променихме го в движение. Тренирахме двуразово, преминах на едноразово, че да мога да възстановявам. Да ти кажа честно, годините си казаха своето.

Тъжно ли ти е, че за последен път излизаш на професионалния ринг?

- По принцип бенефисът ми не беше заплануван, но заради самото SENSHI винаги съм искал да участвам нещо толкова грандиозно в България, пред своя публика. За това, осем години по-късно реших да направя да направя последно състезание. Надявам се всичко да е по план.

Ти си боец с над 300 мача на аматьорско и професионално ниво, кой от тях е най-запомнящият се за теб?

- Последният мач за световната титла в Русия. Може би там беше върхът и другото, което е, когато в Бразилия спечелих титлата "Най-добър боец" на световното първенство. Това са най-големите за мен успехи.

Снимка 441964

Източник: Сhernomore.bg

Как през годините поддържаше високо ниво, тъй като да участваш в над 300 двубоя е впечатляващо?

- С постоянство, без да се отклоняваш много от пътя и голямо желание. Посоката, дисциплината трябва да е на ниво, а и да не подценяваш противниците си. Забелязвам, че колеги, които надценяват себе си, после съжаляват.

Твоят опонент е със солиден опит, проучи ли силните и слабите му страни?

- Мисля, че физически съм по-силен от него. Държи много високо темпо, не пропуска много удари, но имам два плана в главата, ако се обърка единият, ще минем на план Б.

Наясно ли си с какво ще се занимаваш след края на кариерата ти? Ти си треньор, ще продължиш ли да си отдаден на тази дейност?

- Смятам да се занимавам с това, което правя сега. Чувствам се щастлив, така че съм ангажиран с това, докато имам възможност.

Рамбо пред ТОПСПОРТ: Моят мач на SENSHI 21 ще бъде много атрактивен!

Руси Минев е готов за екшън на срещу Бруно Карвальо

Има ли спортисти, от които се учиш и мотивираш?

- Определено, те в момента водят лагери на SENSHI, уча се от тях и се вдъхновявам още повече. Искал съм да приличам на тях, както и да крада от знанията им.

Смяташ, че SENSHI вероятно е най-престижното събитие, на което всеки български състезател е в състояние да демонстрира уменията си?

- За всеки не знам, но мен ме върна голямото желание и постиженията ми. Даже някои от нашите спортисти не оценяват, че им се предоставя възможност да се бият на такъв голям форум. Считам, че това е голяма грешка. В България да играеш на такова ниво, е страхотно усещането, желая да го изживея и аз.

Снимка 661090

Източник: boec.bg

С кое постижение се гордееш в кариерата ти до този момент? 

- Може би най-тежка ми беше първата световна титла. Бях първия световен шампион в стил К1, с нея винаги ще се гордея. Дълги години да запазиш първото място и да си първи в ранглистата, мисля че това е най-големият успех. 

Прякорът ти е Питбула, би ли споделил откъде произхожда?

- Заради агресивният стил, който показвах от малък, не се отказвах и по-големите започнаха да ме наричат "питбулче" и така отиде във времето.

Снимка 661089

Източник: boec.bg

И за финал, какво да очакваме от Владимир Вълев на SENSHI 21?

- Зрителите да очакват зрелище. Ще опитам да дам сто процента от себе си, ако съм на 80 % процента, мисля, че всичко ще се нареди по план. Имам два варианта, ще пробвам в началото да пораздвижа и ако се пропукам отнякъде, ще търся нокаут със сигурност.


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор