Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Бившият наставник на сините Станимир Стоилов – Мъри заяви: Моят Левски беше готов за шампион.

„Аз заварих Левски, който трябваше да се промени на нова година. Това беше ясно. Отбор, който в първите 6 кръга беше загубил 4 мача. И то два домакински. Взехме доста добри играчи. Ноа, Хосе, Цунами, Кръстев, Уелтън, Ван Дер Каап”, сподели Мъри.

“Това бяха шестима играчи, които дадоха друг облик на отбора. Отборът стана конкурентноспособен на най-силните. С тези футболисти играх 4 мача срещу ЦСКА-София, в които не допуснахме гол, а те нямаха удар към нашата врата, без значение дали пазеше Николай Михайлов, или Пламен Андреев”, коментира Мъри ситуацията в Левски.

“Нямаше разлика в представянето ни. Това показваше, че бяхме приключила с тази дълга негативна серия, с този синдром. Преди това Левски не можеше да се противопостави на нашия вечен противник. Започнахме да доминираме.

“Показа се и в Европа, но Господ ни спря в турнирите. Да елиминираш ПАОК е нещо, което скоро сигурно няма да се случи. След загубата от нас, близо две години ПАОК не загуби от никой в Европа”, допълв.

“Чак през тази паднаха от Динамо Загреб, но в крайна сметка отстраниха хърватския гранд. Явно е, че този Левски беше готов да стане шампион. Аз неслучайно на последната пресконференции казах съвсем просто и ясно: „Нека да ни се поставят конкретни задачи“.

“Аз виждах, че този отбор може да стане шампион. Но в този период трябваше да се постави задача и на изпълнителния директор каква да бъде финансовата печалба на клуба – да кажем 3 милиона, 5 милиона или, колкото ще да е.

“И се стигна дотам, че изчистихме задължения от над 4 милиона и половина за една година. Паралелно с това изградихме силен отбор. Даже взехме и трофей, а играехме според мен и най-добрия футбол в България“, заяви Мъри пред „Мач Телеграф“.

Снимка: Левски


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор