Левски - ЦСКА 0:2 в мач от efbet Лига

Левски - ЦСКА 0:2 в мач от efbet Лига

Отборът на ЦСКА се оказа големият победител в мач №1 на българския футбол срещу Левски. Пред близо 30 000 зрители на националния стадион, "червените" запазиха своите шансове в битката за титлата, триумфирайки с 2:0 над "сините". Всичко най-важно се случи след почивката, когато хората на Нестор Ел Маестро матираха вечния си враг с голове на Тобиас Хайнц и Фернандо Каранга. За попадението на норвежеца, сериозна вина носеше и сензационният титулярен вратар за Левски този следобед - Иван Андонов.

ЦСКА можеше да отбележи и още в мрежата на младока, ала освен няколко негови добри намеси, и греда на Асприля в края, веднъж и гол на Линдсет правилно беше отменен поради игра с ръка.

Снимка 660126

Източник: startphoto.bg

"Червените" събраха точно 60 точки в своя актив, излизайки на второто място. Лудогорец и Черно море обаче тепърва ще изиграват мачовете си от този кръг. С втората си поредна загуба, Левски вече сериозно трепери и за четвъртата си позиция в шампионата.

За разлика от някои предходни дербита, Левски и ЦСКА решиха да заемат изчаквателни позиции. Драматични мигове след първия съдийски сигнал нямаше, като битката започна да се провежда главно в центъра на терена. Медицинският екип пък се наложи да влиза в действие, за да окаже първа помощ на пострадалия Ван дер Каап.

Левски - ЦСКА 0:2, край на мача

Развой на срещата по минути

Густаво Бусато демонстрира нерви от желязо, след като бе дълбоко пресиран от нападателя на Левски - Рикардиньо. №1 на ЦСКА обаче запази хладнокръвие до последния възможен миг, след което чукна встрани за Енес Махмутович.

Снимка 660140

Източник: startphoto.bg

Първата по-интересна ситуация в мача дойде по-любопитен начин в осмата минута. Бусато пак трябваше да излиза далеч от своята голлиния, за да чисти топката в тъч. Ситуацията се разви адски бързо, тъй като момчето, подаващо топките, бързо даде на Рикардиньо възможността да мята вътре в наказателното поле на ЦСКА. А в този момент под "армейската" рамка нямаше вратар. Евертон Бала се възползва от паса и можеше да отправи много опасен удар, ала шутира единствено във външната част на мрежата.

Абсолютният дебютант за Левски - Иван Андонов, беше подложен на първото си изпитание в 11-ата минута. Фаетон проби по фланга и отправи остър пас, който не беше боксиран по най-добрия начин от младока. За негово щастие, кълбото се удари в тялото на връхлитащия Каранга, след което излезе в аут.

За няколко секунди "червената" част на националния стадион ликуваше с попадение за ЦСКА. Селекцията на Нестор Ел Маестро даде сериозна заявка за капацитета на своите възможности при статично положение, след като първото изсипване в полето на Левски, завърши с гол на Джонатан Линдсет. Оказа се обаче, че насочването му с глава, по-скоро е такова с ръка, заради което намесата на ВАР бързо направи така, че нулевото реми да остане непроменено.

След късметлийското си измъкване от ситуацията в 14-ата минута, футболистите на Левски опитаха да отговорят подобаващо на предизвикателството. Включване на Патри-Габриел Галчев завърши с падане в "червеното" наказателно поле, но реферът Драганов не обърна внимание на "сините" брожения за дузпа. В следващата атака Евертон Бала имаше ужасно първо докосване, което при по-добър контрол над топката, можеше да го изведе сам срещу Бусато.

ЦСКА можеше да отбележи, вече редовен гол, в 20-ата минута. Фернандо Каранга се бе вклинил в сърцето на "синята" защита, а пасът с пета на Линдсет му отвори коридор за стрелба. Иван Андонов обаче беше скъсил максимално дистанцията и блесна с много добро спасяване.

Снимка 660135

Източник: startphoto.bg

Вратарят на Левски - Иван Андонов, получи жълт картон в 24-ата минута на мача. Младият страж бе подложен под огромен риск от колегите си, след като Димитров не съумя да пресече пас пред Каранга и така се наложи на преминалия през Фиорентина талант да се хвърля на шпагат, извън пределите на наказателното си поле. За щастие той донякъде сполучи и се размина единствено с официално предупреждение от Драганов. От ЦСКА искаха дузпа и червен картон, но такива действия от реферската бригада не последваха.

И пак Густаво Бусато трябваше да действа като последен в отбрана за ЦСКА. Това се случи в 40-ата минута, когато Мислович отново пробва тънък пас за Рикардиньо. Този път той беше една идея по-близо до своето осъществяване, но поредното излизане на бразилския вратар сложи край и на тази опасност.

Наставникът на Левски - Николай Костов, се хвана за главата, след като видя как Кристиан Димитров неволно изритва в главата своя колега Ван дер Каап. Нидерландецът падна като отсечен на тревата, заради което дълго време получаваше медицинска помощ.

Снимка 660133

Източник: startphoto.bg

Звездата на Левски - Джавад Ел Джемили направи запомнящ се пробив в 56-ата минута, след като на скорост финтира четирима от футболистите на ЦСКА. Единственото лошо в цялата му акция обаче бе завършващият му удар, който премина покрай гредата на Бусато.

Фенове на Левски тръгнаха да нахлуват на пистата, полицията ги спря

Ето подробности

Символичните гости от ЦСКА съумяха да поведат в резултата с настъпването на 61-ата минута. Всичко започна наглед с безобидна ситуация за левскарите. Ван дер Каап остави несполучлив извеждащ пас да бъде изчистен от Иван Андонов. Младият вратар обаче се притесни от Фернандо Каранга и реши да финтира. Не бе предвидил обаче стражът, че Матиас Фаетон ще блокира подаването му към Мислович. Така, макар и с лека доза късмет, топката достигна до Тобиас Хайнц, който с много премерен изстрел опъна мрежата на "сините" за 0:1.

ЦСКА можеше да нокаутира своя вечен опонент в 64-ата минута, когато Джонатан Линдсет се измъкна от вражеската отбрана и имаше фантастична възможност да покачи до 0:2. Иван Андонов обаче се реваншира за грешката си при гола на Хайнц и със страхотна намеса разочарова "червените".

Снимка 660131

Източник: startphoto.bg

Иван Андонов направи ново ключово спасяване, четвърт час преди края. Ситуацията много наподобяваше на тази, при която отрази и удар на Линдсет. Този път младокът не трепна при изстрела на Каранга.

ЦСКА нанесе съкрушителен удар по реномето на своя опонент, след като вкара за 0:2 в 77-ата минута. Пасовете на Тобиас Хайнц отново се оказаха неразгадаема мистерия за левскарите, пускайки леко вляво за Улаус Скаршем. Скандинавецът си осигури достатъчно коридор за стрелба, която от своя страна предизвика добрата реакция на Андонов. Спасяването му обаче не се оказа достатъчно, тъй като на позицията за добавка дебнеше Фернандо Каранга, който нямаше как да сгреши, изпадайки в див екстаз от стореното секунди по-късно.

В самия край следобедът за ЦСКА можеше да се превърне в още по-триумфален, ала появилият се като резерва Данило Асприля, стреля в лявата греда на Андонов.

Снимка 660157

Източник: startphoto.bg

В следващия кръг на Левски предстои трудно гостуване на Черно море, докато ЦСКА ще приеме на националния стадион отбора на Пирин.

Отново престрелка с ракети между феновете на Левски и ЦСКА, пострада малко дете

Неприятен инцидент


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор