Левски - ЦСКА, на живо

Левски - ЦСКА, на живо

Левски и ЦСКА се изправят един срещу друг в голямото дерби на българския футбол. Срещата между двата гранда на шампионата ни ще генерира сериозен зрителски интерес, а хиляди ще присъстват по трибуните на националния стадион "Васил Левски". Вечното съперничество обаче идва във възможно най-неподходящия миг за родните колоси, които имаха разочароващи резултати в междинния кръг.

Лоши новини за Левски преди дербито с ЦСКА

Асен Митков и Фабио Лима са аут

Домакините ще се борят за победа в мач №1 със самочувствие, гравитиращо около нулата. До сряда вечер, селекцията на Николай Костов вървеше без загуба в Първа лига от месец ноември. На "Герена" нескрито заговориха дори и за намеса в битката за шампионската титла. Мечтите им обаче бяха разбити на пух и прах, след като инкасираха срамно поражение от лидера Лудогорец с 1:5.

Левски набеляза халф и защитник от Бразилия

Сините обаче не са набелязали нападател, какъвто също искат да привлекат

На "Хювефарма Арена" "сините" изиграха едно равностойно полувреме, но през второто капитулираха тотално пред офанзивната мощ на "орлите". Отдалечавайки се от Топ 3, Левски сериозно застраши и своето четвърто място. Три кръга преди края на редовния сезон, Локо (Пд) изостава на само точка от вековниците. А тази позиция може да се окаже ключова в борбата за Европа, ако някой измежду Лудогорец и ЦСКА триумфира с Купата на България.

За дербито с ЦСКА  Левски ще бъде без играча си в най-добра моментна форма - Марин Петков. Младежкият национал получи жълт картон срещу Лудогорец , който спря състезателните му права за Вечното дерби.

Костов: Лудогорец ни създава комплекси, душевните болки по принцип са по-трайни от телесните

Треньорът на Левски даде пресконференция пред мача срещу ЦСКА

Контузии продължават да лекуват Фабио Лима и Асен Митков. Въпросните вече тренират на облекчен режим, като ще бъде доста любопитно дали ще бъдат рискувани от "синия" треньор. Интерес ще буди и комбинативността между Рикардиньо и Джавад Ел Джемили, които срещу Лудогорец почти не стигнаха до бой на терена.

В лагера на ЦСКА също нямаше поводи за усмивки. Планът на "армейците" се обърка, след като в сряда те инкасираха неприятно домакинско поражение от Локомотив (Пд) с 1:2. Освен като резултат, играта на столичния гранд също не беше на необходимото ниво. Всичко това накара привържениците отново да поискат оставката на треньора Нестор Ел Маестро.

ЦСКА съобщи за тежки контузии на защитници

Вижте подробности

"Червените" се сринаха до третото място във временното класиране, след като бяха задминати от Черно море. Така ЦСКА се отдалечи на шест точки от Лудогорец, като разликата може да се отвори до девет, ако "орлите" вземат отложения си мач с ФК ЦСКА 1948.

Заради контузия Мартин Стойчев напусна принудително терена срещу Локо (Пд). Съмненията за сериозна травма в коляното се окзаха верни. Иван Турицов пък продължава да не тренира на пълни обороти и за дербито с Левски се очаква отново Шакич и Вион да стартират по фланговете на защитата, а Санянг да е опция от резервната скамейка, където може да седне и Брадли Де Нойер. Аут от терените за месец е Християн Петров.

Без гратисчии на Вечното дерби!

Строги мерки за сигурност на националния стадион

Трима са футболистите от ЦСКА, които са застрашени от наказание, ако получат картон - това са Шакич, Вион и Енес Махмутович. 

"Армейците" играят повече от успешно срещу големия си съперник за първенство в последните 30 мача. В тях ЦСКА има 15 победи. Това означава, че е спечелил половината от тези мачове. Равенствата са 11, а победите за Левски едва 4.

Главен съдия на срещата е Драгомир Драганов, с помощници Христо Хаджийски и Димо Вълчев. На ВАР ще са Георги Кабаков, Радослав Гидженов и Мартин Маргаритов. Работата на реферите зорко ще следи Йордан Сталев.

Стоян Орманджиев: Надяваме се да дадем отговор на всички критики с игра в неделя срещу Левски

Ето какво каза


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор