Хебър - Етър 3:0 в мач от efbet Лига

Хебър - Етър 3:0 в мач от efbet Лига

Отборът на Хебър постигна най-изразителната си победа през 2024 година. Селекцията на Любослав Пенев изигра много силен мач и надви 3:0 последния в таблицата Етър. В герой за домакините се превърна отдаденият под наем от ЦСКА - Марк Емилио Папазов, който се разписа на два пъти. В самия край името си сред голмайсторите добави и екзотичният стрелец Шейх Диаманка.

Триумфът доближи пазарджиклии на само две точки от карето, което ще разиграва баражното седмо място за Европа. Етър тотално разочарова с действията си на терена и явно демонстрира, че вече всички в клуба са приели изпадането си във Втора лига след края на кампанията.

Снимка 660056

Източник: startphoto.bg

Хебър реши да се възползва оптимално от домакинското си предимство, пресирайки своя опонент в неговата половина. В 4-ата минута включване на Лазар Марин в атака завърши с изстрел, който леко се отклони в тялото на вражески футболист и леко подлъга Мартин Величков. Вратарят на Етър все пак демонстрира бърз рефлекс и с бицепс отклони в ъглов удар.

Хебър - Етър 3:0 (Развой на срещата по минути)

Страхотен мач на Папазов

Футболистът във форма за "болярите" - Иван Василев, създаде напрежение в полето на Хебър благодарение на мощната си физика. Изчистената топка достигна до Карсела Гонзалес, но стрелбата на белгиеца не затрудни по никакъв начин Петър Дебърлиев.

Горещо край тъчлинията стана в 12-ата минута, когато Ван Ранкин се сдърпа с Николас Пенев пред строгия поглед на баща му Любослав. Напрежението бързо бе потушено и играта продължи без драматични мигове.

Снимка 660055

Източник: startphoto.bg

Диди Пита явно се бе заредил с необходимото самочувствие, след като вкара гол на Арда в изминалия кръг, и сега сериозно притесни хебърци в 13-ата. Отличен негов пробив от фланга завърши с удар от средна дистанция, който бе избит в корнер. При него Сиригне Файе скочи най-високо и насочи с глава, но право в обсега на вратаря.

Феновете на Хебър ахнаха от възхита, след като домакините поведоха чрез страхотен гол на любимеца им Марк-Емилио Папазов. Нападателят, който е собственост на ЦСКА, получи дълго подаване. Само със спирането, преминалият и през Левски нападател, направи така, че да се освободи от Мартин Николов. Последва фантастичен шут под диагонал, извън наказателното поле, който не остави никакъв шанс на Величков. Изпълнението му донесе нескрито вълнение и у съотборника му Николас Пенев, който невярващо се хвана за главата.

Николас Пенев можеше да завърши по доста по-добър начин свой пробив в 34-ата минута. Нападателят имаше възможността да шутира с левия крак, но предпочете да комбинира със съотборник. Пасът му не мина, тъй като беше пресечен от защитник на Етър. Имаше минимална опасност да се получи автогол, но Величков бе на позиция.

Второто полувреме не започна на особено високи обороти. Хебър беше доволен от лидерството си, докато Етър разочароваше с безкрайното си бездействие в офанзивен план. В 58-ата минута Марк-Емилио Папазов се освободи на границата на наказателното поле и шутира опасно близо до страничната греда.

Снимка 660048

Източник: startphoto.bg

Ситуацията за Етър стана още по-неприятна в 69-ата минута, когато "виолетовите" останаха с човек по-малко. Капитанът им Георги Александров нямаше друга опция освен да фаулира Ангел Бастунов в центъра на терена, заради което Георги Иванов предсрочно му посочи пътя към съблекалните.

С човек повече на терена, Хебър лесно достигна до втория си гол в мача. В 77-ата минута Крум Стоянов тръгна да организира бърза атака за Етър, но топката му бе отнета в невралгична зона. Н'Зи веднага запрати страхотен извеждащ пас за Марк-Емилио Папазов, който не изгуби никакво време и хладнокръвно матира Величков за 2:0.

И двата тима очакваха края на срещата, но последната дума по тази тема имаше нападателят Шейх Диаманка. Появилият се като резерва таран нападател демонстрира завидна техника за своя ръст, след което отправи силен шут с левия крак от границата на наказателното поле, който порази мрежата на Дебърлиев.

В следващия кръг Етър ще домакинства на Крумовград. Хебър ще гостува на Славия.


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор