Джейсън Уилкокс: Кой е новият технически директор на Манчестър Юнайтед?

Джейсън Уилкокс: Кой е новият технически директор на Манчестър Юнайтед?

Манчестър Юнайтед са се свързали със Саутхамптън относно наемането на техния директор по футбол Джейсън Уилкокс, който подаде оставка преди няколко дни.

Юнайтед искат да го направят технически директор като част от новия “рекрутинг” екип и са направили предложение към ръководството на “Светците”, еквивалентно на годишната му заплата.

Те вярват, че това отговаря на откупната клауза в неговия договор, но Саутхамптън оспорва съществуването на клаузата и са готови да му наложат едногодишен период на предизвестие, ограничаваща Уилкокс да работа някъде другаде.

Защо Саутхемптън затрудняват трансфера?

Светците са раздразнени от начина и времето на подхода на Юнайтед с осем мача оставащи от сезона, докато те гонят промоция от Чемпиъншип.

Юнайтед, от своя страна, вярват, че са били уважителни и са следвали правилните процеси през цялото време на своето преследване досега и че е нереалистично за Саутхамптън да очаква по-висока сума.

Саутхамптън са готови да се съгласят с такса с Юнайтед, но при цена, която отразява, че ще го загубят на ключов етап – Юнайтед в момента вярват, че са изпълнили договорните изисквания за неговото освобождаване.

Кой е Джейсън Уилкокс?

Новият изпълнителен директор на Юнайтед, Омар Берада, добре познава Уилкокс, който се предполага, че е много заинтересован от този ход, от техните години заедно в Манчестър Сити, където Уилкокс работи като треньор и после като директор на академията през 11 години в клуба.

Берада иска бившото крило, който спечели Премиър лигата с Блекбърн през 1995 г., да бъде важна част от новата система за подбор на играчи на Олд Трафорд; да бъде под директното ръководство на предстоящия спортен директор Дан Ашуърт.

Уилкокс направи своето име в футболната администрация в Манчестър Сити, където беше треньор и после директор на академията.

Той се присъедини към Сити през 2012 г. след като изкара няколко години извън играта след завършването на кариерата си. След като пое отбора на “до 18 години” година по-късно, той ги доведе до титлата в лигата и два Купи на младежите.

През 2017 г. Уилкокс пое ролята на директор на академията и наглеждаше структурирането на персонала, развитието на играчите и внедряването на професионална етика.

През последните три години преди да напусне за Саутхамптън миналата година, както отборите до 21 години, така и до 18 години на Сити спечелиха три поредни титли в лигата под негово ръководство, в които участваха играчи като Оскар Боб, Рико Луис и Коул Палмър, които всички по-късно се пробиха в първия отбор на Сити.

Академията на Сити също продаде много играчи с печалба в Европа през неговото време, включително Гавин Базуну и Ромео Лавия на Саутхамптън.

Сред неговия персонал в Сити беше Джо Шийлдс, който също отиде в Саутхамптън и в момента е част от рекрутмън структурата на Челси. Сините след това подписаха Лавия.

На техна заслуга, собствениците на Саутхамптън от Sport Republic рискуваха, като привлекоха Уилкокс от академията, за да надгледа целия клуб като спортен директор – но той успя да инсталира някои от същите структури и етика в Светците за само девет месеца там.

Той надзираваше назначението на Мартин за мениджър и рекрутирането на играчи миналото лято, което включваше Тейлър Харууд-Белис и Шая Чарлс под наем от Ман Сити.

Саутхамптън се бориха за промоция обратно в Премиър лигата през целия сезон, въпреки че поражението им от Ипсуич в понеделник ги остави с 12 точки зад първите две позиции, въпреки че имат два мача в резерва.


Даниел Денев (2)

Даниел Денев е писател и спортен ентусиаст с над 12 години опит в създаването на съдържание и уебсайто


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор