Лудогорец - Левски, на живо

Лудогорец - Левски, на живо

Лудогорец

5:1

Левски

90+3′Турнир: efbet Лига Стадион: "Хювефарма Арена", гр. РазградЗрители: 457790+3′

КРАЙ НА МАЧА!

Лудогорец размаза Левски за няколко минути и направи голяма крачка към поредната титла

"Орлите" с победа по навик, но този път с разгромен резултат - 5:1

90+1′

ГООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! 5:1! КАЙО ВИДАЛ! Макар и Лудогорец да бе свалил до минимум оборотите на своите офанзивни действия, това не попречи на "орлите" да вкарат за крайното 5:1 в 91-ата минута. Бърнард Текпетей направи нов мощен пробив по фланга, при който Ван дер Каап се търкаляше някъде по земята. Последва наглед невъзможен пас към Кайо Видал, но Дейвид Михалев направи така, че да "асистира" чрез нескопосания си опит да изчисти. Така за бразилеца не остана нищо друго освен да се присъедини към дългия списък с голмайстори.

88′

Страхотен удар на Джавад Ел Джемили, който профучава покрай горната греда на Падт.

84′Снимка 659762

Източник: startphoto.bg

81′

Кайо Видал се появява в игра, а напускащият е Рик Джонатан.

81′

Ивайло Чочев се появява в игра за сметка на Клод Гонсалвеш.

79′

Дейвид Михалев получава жълт картон.

75′Снимка 659764

Източник: startphoto.bg

73′

Патрик-Габриел Галчев ще отстъпи мястото си на Асими Фадига.

72′

Преслав Бачев ще замени Марин Петков.

71′

Евертон Бала бива заменен от Дейвид Михалев.

65′Снимка 659765

Източник: startphoto.bg

63′

ГООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! 4:1! КВАДВО ДУА! Гардът на Левски видимо падна, а това се оказа отлична възможност за лудогорски нокаут в 63-ата минута. "Орлите" се възползваха от разредената отбрана на гостите, при което Якуб Пьотровски остана сам срещу Андреев и чукна вдясно за непокрития Дуа. №9 пък лесно вкара на празна врата за 4:1.

59′

Пожалването на Руан Круз не остана незабелязано от старата лисица Георги Дерменджиев, който веднага реши да замени "прегорелия" бразилец и така на негово място се появи Педро Нареси.

57′

ЧЕРВЕН КАРТОН ЗА РУАН КРУЗ? Всички в лагера на Левски очаквано имаха огормни претенции към главния съдия Кабаков, който в 57-ата минута не отсъди отявлен втори жълт картон за Руан Круз. Бразилският нападател срита около тъчлинията Хосе Кордоба, но провинението му останала ненаказано.

55′

ГООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ!! 3:1! ПЬОТРОВСКИ! За Лудогорец стана още по-комфортно, след като в 55-ата минута Якуб Пьотровски удвои преднината на хегемона. Полският национал направи 3:1, след като отбраната на Левски отново се оказа само "зрител" при центриранията в полето ѝ. Това бездействие позволи на Георги Терзиев да свали с глава за капитана на шампионите който по същия начин прониза Андреев. Вратарят на "сините" имаше и намалена видимост, тъй като малко пред него бе застанал и Патрик Мислович.

48′

Георги Кабаков дава жълт картон на Марин Петков, заради който той ще пропусне дербито с ЦСКА в неделя.

47′

Смяна в редиците на Левски. Имащият Картон Охене е заменен от Асен Чандъров.

46′Снимка 659761

Източник: startphoto.bg

46′

ГОООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! 2:1! ТЕРЗИЕВ! Подобно и на първата част, откриващите минути на полувремето се оказаха безкрайно щастливи за Лудогорец. "Зелените" поведоха с 2:1 в 46-ата минута чрез появилия се като резерва Георги Терзиев. Централният бранител наказа неразчетено излизане на Пламен Андреев, при центриране на Текпетей, и с глава насочи майсторски в мрежата на левскарите.

45′

ИГРАТА СЕ ПОДНОВЯВА!

45+5′

ПОЧИВКА!

42′

Патрик-Габриел Галчев с тактически фаул, заради който получава жълт картон.

41′Снимка 659763

Източник: startphoto.bg

40′

ВТОРИ ЖЪЛТ КАРТОН ЗА ОХЕНЕ? ПРОПУСК НА ПЕТКОВ! 38-ата минута на "Хювефарма Арена" се оказа изключително интересна и за двата тима. В нейното начало Текпетей наказа грешка на Рикардиньо в центъра и проби мощно през тази зона. В този миг по петите му тръгна Карлос Охене, който лекичко го настъпи, но точно толкова, че да наруши баланса на своя ганайски сънародник. Реферът Георги Кабаков даде знак играта да продължи, което вбеси разградчани, искащи втори жълт картон за №8 от съперника. Всичко можеше да стане още по-навързано, ако при контраатаката не се бе стигнало до  спасяването на Серджио Падт, който с много мъка отрази силен далечен удар на Марин Петков.

39′

Якуб Пьотровски получава официално предупреждение заради "обаждане" след съдийско решение.

38′Снимка 659760

Източник: startphoto.bg

35′

Евертон Бала напомни за присъствието си на терена в 35-ата минута, когато изненада лудогорци с изстрел от средна дистанция, който предизвика добра реакция от Серджио Падт.

32′Снимка 659758

Източник: startphoto.bg

31′

Руан Круз е първият футболист на Лудогорец, който получава жълт картон.

30′

АЛМЕЙДА! Лудогорец се размина с лидерството в 30-ата минута, когато малко попречи на Диниш Алмейда да се разпише във втори пореден мач за „орлите“. Централният бранител се измъкна от Ван Дер Каап и стреля необезпокоявано с глава след центриране от корнер. Липсваше обаче точност от португалеца и всичко завърши с аут.

27′

Карлос Охене получава жълт картон, не е особена изненада.

24′

ПРИНУДИТЕЛНА СМЯНА! Неприятна новина сполетя Георги Дерменджиев и щаба му в 24-ата минута. Тогава Аслак фон Витри даде знак, че не може да продължи дербито. Така се наложи осъществяването на принудителна смяна, при която норвежецът бе ротиран с Георги Терзиев.

Снимка 659756

Източник: startphoto.bg

21′

ГРЕДА! Бърнард Текпетей демонстрира страховитата сила на своя шут, след като реши да отправя снаряд, директно от пряк свободен удар. Топката нацели напречната греда, която отърва от сериозни неприятности слисания от случващото се Пламен Андреев.

20′

Цунами получава първия жълт картон в мача.

Снимка 659754

Източник: startphoto.bg

18′

Лудогорец изпита дискомфорт от случилото се и допусна грешка в отбрана, довела до кратко меле около дузпата. Рикардиньо стигна до спорната топка, ала последвалият му изстрел не се получи.

15′

ГОООЛ ЗА ЛЕВСКИ! 1:1! МАРИН ПЕТКОВ! Разградчани съжаляваха горчиво за описания пропуск по-долу, след като в 15-ата минута допуснаха резултатът да бъде изравнен. Левски организира отлична атака през центъра, която беше белязана от перфектна триходова комбинация между Галчев-Мислович-Марин Петков. Последният се озова на върха на този "тризъбец" и от удобна позиция матира по елегантен начин Падт за 1:1.

9′

РУАН КРУЗ! Лудогорец можеше да реши мача, още преди реално да е започнал, след като в деветата минута Руан Круз пропусна да се разпише за 2:0. Цунами отново бе преодолян през зоната си, а Текпетей отправи пас към далечната греда за Рик Джонатан. Патрик Галчев "уж" блокира подаването, но направи така, че да позволи на гореспоменатия Руан Круз да шутира от непосредствена близост. Бразилецът заложи обаче на силата и прати удара си високо в аут.

Снимка 659757

Източник: startphoto.bg

6′

От Левски моментално пробваха да отговорят на предизвикателството, изнасяйки играта в половината на шампионите. Последваха няколко центрирания, които така и не доведоха до притеснение пред Падт и колегите му в защита.

3′

ГООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! 1:0! РУАН КРУЗ! Срещата стартира по фантастичен начин за "орлите", които отбелязаха още с първото си положение в дербито. Селекцията на Георги Дерменджиев разигра постепенно ситуацията, като Бърнард Текпетей получи коридор за пробив, след което отправи прострелно подаване в наказателното поле на Левски. Кълбото премина през куп от хора, за да стигне до Руан Круз, който падайки довкара в мрежата на гостите за 1:0.

2′

Дербито стартира на изключително високи обороти, като и двата тима опитваха висока преса, чрез която да създадат максимално напрежение пред вратарите от противоположните страни на игрището. Нервите на Падт и Андреев обаче се оказаха "железни".

1′

НАЧАЛО НА МАЧА!

Снимка 659750

Източник: startphoto.bg

Състав1.Серджио Падт1.Пламен Андреев4.Диниш Алмейда5.Келиан ван дер Каап6.Якуб Пиотровски - капитан6.Цунами - капитан7.Рик Джонатан8.Карлос Охене8.Клод Гонсалвеш9.Рикардиньо9.Квадво Дуа11.Джавад Ел Джемили16.Аслак Фон Витри17.Евертон Бала17.Франциско Гомес22.Патрик-Габриел Галчев24.Оливие Вердон23.Патрик Мислович37.Бернард Текпетей33.Хосе Кордоба99.Руан Круз88.Марин ПетковТреньорГеорги ДерменджиевНиколай КостовРезерви12.Симон Слуга99.Иван Андонов5.Георги Терзиев16.Преслав Бачев10.Матиас Тиссера19.Билал Бари18.Ивайло Чочев20.Асен Чандъров26.Сонко Сундберг24.Хоакин Фернандес30.Педро Мачадо27.Борислав Рупанов77.Кайо Видал50.Кристиан Димитров88.Тодор Неделев77.Дейвид Михалев90.Спас Делев97.Асими Фадига

Лудогорец приема Левски в дербито на 27-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на "Хювефарма Арена" е с начален час 19:30 и ще бъде ръководена от Георги Кабаков.

Двата тима са в отлична форма през пролетта и се намират в добра серия. "Орлите" са в поредица от осем поредни победи, докато "сините" вече десет мача подред в първенството са без поражение.

Лудогорец е лидер в класирането с актив от 60 точки - с три повече от втория ЦСКА, но и с мач по-малко. Левски от своя страна е четвърти с 51 и поглежда смело към битката за Европа.

Що се отнася до кадровите проблеми пред двата щаба, при разградчани извън сметките все още е Антон Недялков. За сметка на това друг национал - Тодор Неделев е възстановен и може да попадне в групата за мача.

При Левски с изключение на Асен Митков, Фабио Лима и трайно контузеният Илиян Стефанов няма други кадрови проблеми. Наставникът Николай Костов ще може да използва всички останали налични футболисти с изключение на Андриан Краев, който е изваден от състава, тъй като не подписа нов договор.

В първата среща между двата отбора през настоящия сезон, в 12-ия кръг, Лудогорец се наложи с 1:0 на "Герена" след гол на Руан Секо.

Костов: Надявам се Левски да победи Лудогорец, вярвам на футболистите

Ето какво добави


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор