Лудогорец - Левски 5:1 в мач от efbet Лига

Лудогорец - Левски 5:1 в мач от efbet Лига

Отборът на Лудогорец направи важна крачка към спечелването на поредната си шампионска титла. "Орлите" се възползваха максимално от загубата на конкурента ЦСКА по-рано днес и на свой терен постигнаха безценен триумф в дербито срещу Левски. Селекцията на Георги Дерменджиев беше категорична и победи с 5:1. Всичко на "Хювефарма Арена" се реши в началото на второто полувреме. Тогава разградчани вкараха три гола за по-малко от четвърт час. Първата част завърши при реми, след като Руан Круз бе дал ранна преднина на домакините, но сравнително бързо Марин Петков бе възстановил паритета.

Снимка 659753

Източник: startphoto.bg

Левскарите обаче не бяха готови за вихрушката след паузата, когато Терзиев, Пьотровски и Дуа поставиха на колене Пламен Андреев и компания. В самия край остана време и за Кайо Видал да се впише в дългия списък с голмайстори. По този начин лудогорци се откъснаха на върха 63 точки, шест повече от втория ЦСКА и мач по-малко от "армейците". За Левски това бе първа шампионатна загуба от ноември, като това слага край на плахите софийски мечти за намеса в борбата за титлата.

Забележки могат да бъдат отправени към главния съдия Георги Кабаков, който спести по червен картон на Руан Круз и Карлос Охене.

Дербито стартира на изключително високи обороти, като и двата тима опитваха висока преса, чрез която да създадат максимално напрежение пред вратарите от противоположните страни на игрището. Нервите на Падт и Андреев обаче се оказаха "железни".

Снимка 659769

Източник: startphoto.bg

Срещата започна по фантастичен начин за "орлите", които отбелязаха още с първото си положение в дербито. Селекцията на Георги Дерменджиев разигра постепенно ситуацията, като Бърнард Текпетей получи коридор за пробив, след което отправи прострелно подаване в наказателното поле на Левски. Кълбото премина през куп от хора, за да стигне до Руан Круз, който падайки довкара в мрежата на гостите за 1:0.

Лудогорец можеше да реши мача, още преди реално да е започнал, след като в деветата минута Руан Круз пропусна да се разпише за 2:0. Цунами отново бе преодолян през зоната си, а Текпетей отправи пас към далечната греда за Рик Джонатан. Патрик Галчев "уж" блокира подаването, но направи така, че да позволи на гореспоменатия Руан Круз да шутира от непосредствена близост. Бразилецът заложи обаче на силата и прати удара си високо в аут.

Лудогорец - Левски 5:1

Развой на срещата по минути

Разградчани съжаляваха горчиво за описания пропуск по-горе, след като в 15-ата минута допуснаха резултатът да бъде изравнен. Левски организира отлична атака през центъра, която беше белязана от перфектна триходова комбинация между Галчев-Мислович-Марин Петков. Последният се озова на върха на този "тризъбец" и от удобна позиция матира по елегантен начин Падт за 1:1.

Лудогорец изпита дискомфорт от случилото се и допусна грешка в отбрана, довела до кратко меле около дузпата. Рикардиньо стигна до спорната топка, ала последвалият му изстрел не се получи.

Бърнард Текпетей демонстрира страховитата сила на своя шут, след като реши да отправя снаряд, директно от пряк свободен удар. Топката нацели напречната греда, която отърва от сериозни неприятности слисания от случващото се Пламен Андреев.

Неприятна новина сполетя Георги Дерменджиев и щаба му в 24-ата минута. Тогава Аслак фон Витри даде знак, че не може да продължи дербито. Така се наложи осъществяването на принудителна смяна, при която норвежецът бе ротиран с Георги Терзиев.

Снимка 659768

Източник: startphoto.bg

Лудогорец се размина с лидерството в 30-ата минута, когато малко попречи на Диниш Алмейда да се разпише във втори пореден мач за "орлите". Централният бранител се измъкна от Ван Дер Каап и стреля необезпокоявано с глава след центриране от корнер. Липсваше обаче точност от португалеца и всичко завърши с аут.

Евертон Бала напомни за присъствието си на терена в 35-ата минута, когато изненада лудогорци с изстрел от средна дистанция, който предизвика добра реакция от Серджио Падт.

Снимка 659767

Източник: startphoto.bg

38-ата минута на "Хювефарма Арена" се оказа изключително интересна и за двата тима. В нейното начало Текпетей наказа грешка на Рикардиньо в центъра и проби мощно през тази зона. В този миг по петите му тръгна Карлос Охене, който лекичко го настъпи, но точно толкова, че да наруши баланса на своя ганайски сънародник. Реферът Георги Кабаков даде знак играта да продължи, което вбеси разградчани, искащи втори жълт картон за №8 от съперника. Всичко можеше да стане още по-навързано, ако при контраатаката не се бе стигнало до спасяването на Серджио Падт, който с много мъка отрази силен далечен удар на Марин Петков.

Подобно и на първата част, откриващите минути на полувремето се оказаха безкрайно щастливи за Лудогорец. "Зелените" поведоха с 2:1 в 46-ата минута чрез появилия се като резерва Георги Терзиев. Централният бранител наказа неразчетено излизане на Пламен Андреев, при центриране на Текпетей, и с глава насочи майсторски в мрежата на левскарите.

За Лудогорец стана още по-комфортно, след като в 55-ата минута Якуб Пьотровски удвои преднината на хегемона. Полският национал направи 3:1, след като отбраната на Левски отново се оказа само "зрител" при центриранията в полето ѝ. Това бездействие позволи на Георги Терзиев да свали с глава за капитана на шампионите който по същия начин прониза Андреев. Вратарят на "сините" имаше и намалена видимост, тъй като малко пред него бе застанал и Патрик Мислович.

Всички в лагера на Левски очаквано имаха огормни претенции към главния съдия Кабаков, който в 57-ата минута не отсъди отявлен втори жълт картон за Руан Круз. Бразилският нападател срита около тъчлинията Хосе Кордоба, но провинението му останала ненаказано.

Снимка 659758

Източник: startphoto.bg

Пожалването на Руан Круз не остана незабелязано от старата лисица Георги Дерменджиев, който веднага реши да замени "прегорелия" бразилец и така на негово място се появи Педро Нареси.

Гардът на Левски видимо падна, а това се оказа отлична възможност за лудогорски нокаут в 63-ата минута. "Орлите" се възползваха от разредената отбрана на гостите, при което Якуб Пьотровски остана сам срещу Андреев и чукна вдясно за непокрития Дуа. №9 пък лесно вкара на празна врата за 4:1.

Макар и Лудогорец да бе свалил до минимум оборотите на своите офанзивни действия, това не попречи на "орлите" да вкарат за крайното 5:1 в 91-ата минута. Бърнард Текпетей направи нов мощен пробив по фланга, при който Ван дер Каап се търкаляше някъде по земята. Последва наглед невъзможен пас към Кайо Видал, но Дейвид Михалев направи така, че да "асистира" чрез нескопосания си опит да изчисти. Така за бразилеца не остана нищо друго освен да се присъедини към дългия списък с голмайстори.

Снимка 659764

Източник: startphoto.bg

В следващия кръг на Левски предстои Вечно дерби ЦСКА, докато Лудогорец ще гостува на възродения Пирин.


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор