Локомотив (Пловдив) - Лудогорец 1:2 в мач от efbet Лига

Локомотив (Пловдив) - Лудогорец 1:2 в мач от efbet Лига

Лудогорец продължава с безгрешната си футболна пролет в efbet Лига. "Орлите" оцеляха с много късмет при гостуването си на Локомотив (Пд) и стигнаха до важна победа с 2:1. В герой за разградчани се превърна бившият играч на "смърфовете" - Диниш Алмейда, който се разписа отблизо в последната минута на редовното време. При гола му останаха съмнения за засада, които обаче не бяха потвърдени от главния съдия Ивайло Стоянов - Сватбата.

Останалите две попадения бяха реализирани през първата част, когато Текпетей даде аванс на хегемона, но новият предводител на "черно-бялата" атака - Митчи Нтело, бързо изравни.

Снимка 659266

Източник: startphoto.bg

По този начин Лудогорец дръпна с шест точки на преследвачите си Черно море и ЦСКА, които тепърва ще изиграят срещите си от 26-ия кръг. Локо (Пд) пък се "бетонира" на петата позиция, като вече изостава на четири пункта от четвъртия Левски.

Локомотив (Пд) стартира с голяма доза ентусиазъм срещу хегемона в родното ни първенство. "Смърфовете" пробваха лек домакински натиск, който се запомни с това, че отбраната на Лудогорец беше поставена под напрежение след центриране от статично положение. "Орлите" обаче също имаха какво да покажат на футболния терен и изстрел на Рик Джонатан беше спасен с увереност от вратаря Томов.

"Орлите" сътвориха хубава атака, при която кълбото стигна до Квадво Дуа в осмата минута. Нападателят имаше възможност да реализира откриващото попадение, ала мерникът му изневери и шутира високо над горната греда.

Снимка 659271

Източник: startphoto.bg

Ангел Лясков копна много елегантно към своя централен нападател Мичи Нтело в 14-ата минута, а неточно отиграване на Франциско Гомес направи така, че да се разрази коварно меле пред погледа на Серджио Падт. В крайна сметка разградчани се измъкнаха на косъм при тази изненадващо деликатна ситуация почти пред голлинията им.

На "Лаута" изтръпнаха в 18-ата минута, когато Квадво Дуа реши да изпълни пряк свободен удар. Стрелецът завъртя отлично коженото кълбо, което разтресе държача на мрежата зад Кристиян Томов.

Селекцията на Георги Дерменджиев логично поведе в резултата с настъпването на 30-ата минута. Тогава Паскалев сбърка при изнасянето на топката, а от грешката му се възползва Бърнард Текпетей. Ганайската звезда напредна скоростно и шутира извън границата на наказателното поле. Силният му шут се превърна неразгадаем ребус за младия Томов, допуснал твърде лековато да бъде преодолян за 0:1.

Инкасираният гол бързо можеше да бъде компенсиран от Локо в 32-ата. Пьотровски загуби контрол над топката около централния кръг, а атакувалият полето на лудогорци - Евандро, отправи тежък изстрел по земя, който беше отразен с мъка от Падт. Нидерландският вратар свърши напълно работата си секунди по-късно, тъй като блокира и стремежа за добавка на Митко Илиев.

Настоятелността на Локо беше възнаградена и в 35-ата минута публиката на "смърфовете" ликуваше с гол за 1:1. Димитър Илиев придаде финес в едно от нападенията на пловдивчани, продължавайки към крилото за Бабакар Дион. Полузащитникът центрира по най-добрия начин за Мичи Нтело. Новият №9 на "железничарите" хитро се измъкна зад гърба на неориентирания Вердон и отблизо матира Серджио Падт.

Мартин Паскалев се реваншира напълно за грешката си при гола на Лудогорец, след като в 43-ата минута се оказа последна преграда пред ново попадение за "орлите". Педро Нареси бе останал непокрит и стреля от воле, ала право в тялото на Паскалев.

Снимка 659282

Източник: startphoto.bg

Второто полувреме започна с отлична голова възможност за Лудогорец. Текпетей получи отлично подаване, благодарение на което остана сам срещу Томов. Африканецът чукна вдясно топката, за да задмине скоростно стража на Локо. Всичко стана като по план, ала ганаецът не бе сметнал опцията, че кълбото ще избяга до аутлинията. По този начин Текпетей намали, почти до нула, ъгъла си за стрелба, и поради този факт шутира единствено във външната част на мрежата.

Локомотив (Пловдив) - Лудогорец 1:2 (Развой на срещата по минути)

Гол в края реши дербито

Младият вратар на Локомотив (Пд) - Кристиян Томов, си набави необходимото самочувствие, след като сътвори решително спасяване в 55-ата минута. Доскорошният дубльор на Динко Хоркаш отрази техничен шут на Текпетей, който преди това се бе възползвал от грешка на Хорхе Сегура.

Снимка 659277

Източник: startphoto.bg

Подходът на Локомотив (Пд) след паузата беше да изчаква удобните моменти за контраатака. Такъв се откри в 65-ата, когато Мичи Нтело стигна до наказателното поле на Лудогорец, а след серия от финтове съумя да стреля през Оливие Вердон. След лек рикошет, Падт направи ново важно спасяване.

В заключителните десетина минути, Лудогорец имаше така желаната ситуация, чрез която да реализира за 1:2. Оливие Вердон остана непокрит при центриране от корнер на втора греда, но точно този страничен стълб го спря след удара му с глава.

Снимка 659274

Източник: startphoto.bg

Лудогорец съумя да открадне пълния комплект от точки в първата минута от добавеното време. След поредното изчистено центриране, футболист на "зелените" отново върна кълбото в наказателното поле на Локо. Квадво Дуа отигра с глава, за да продължи топката към Диниш Алмейда. Бившият играч на "смърфовете" не показа никаква жал и от непосредствена близост отбеляза за 1:2.

След само няколко дни Лудогорец приема на свой терен Левски, докато Локомотив (Пд) гостува на ЦСКА.


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор