Локомотив (София) - ЦСКА 0:1 в мач от efbet Лига

Локомотив (София) - ЦСКА 0:1 в мач от efbet Лига

ЦСКА победи Локомотив (София) с 1:0 в мач от 26-ия кръг на efbet Лига, който се игра на стадион "Локомотив" в квратал "Надежда".

Единственото попадение в мача падна в 17-ата минута, когато точен за "армейците" беше Джонатан Линдсет. ЦСКА беше по-добрият отбор в мача и владееше инициативата, но няколко отлични намеси на вратаря на Локомотив Жарко Истатков лишиха "червените" от по-изразителна победа. На два пъти и гредата се оказа помощник на "железничарите" след удари на Фернандо Каранга.

Лошата новина за ЦСКА е, че в края на първото полувреме Амос Юга получи жълт картон, а това е негов 9-и в първенството. Това означава, че капитанът на "армейците" ще пропусне следващите два мача на тима, които са с Локо (Пловдив) и Левски.

Снимка 659302

Източник: startphoto.bg

С успеха "армейците" събраха 57 точки и се доближиха на 3 от лидера Лудогорец, който обаче има и мач по-малко. Локо (Сф) остава на 13-та позиция с 25 пункта в актива си.

Локомотив (София) - ЦСКА 0:1 (Развой на срещата по минути)

Двубоят започва в 19:00 часа

Не бяха изминали и 30 секунди, когато ЦСКА създаде първото си положение пред вратата на Локомотив. Улаус Скаршем получи топката в наказателното поле и стреля, но Красимир Милошев успя да блокира удара му.

"Армейците" продължиха да натискат своя домакин и в 7-ата минута изпълниха два последователни корнера, но "железничарите" успяха да се справят акуратно с тези опасности.

В 10-ата минута Фернандо Каранга се откъсна зад гърба на защитата на Локомотив, навлезе в наказателното поле и върна назад към Марселино Кареасо, който стреля мощно, но Истатков спаси. В крайна сметка се оказа, че №9 в състава на ЦСКА се е намирал в положение на засада.

Домакините капитулираха в 17-ата минута на мача. Емануел Шакич даде ювелирен пас към Линдсет в наказателното поле, норвежецът пусна подаване към непокрития Каранга, който стреля, но Жарко Истатков спаси. Топката обаче се върна в краката на Линдсет, който от близка дистанция нямаше как да сбърка и опъна мрежата на "железничарите".

Четвърт час преди почивката домакините създадоха най-доброто си положение. Димитър Митков изведе Карлос Франса сам срещу "армейския" страж, но Бусато отново демонстрира голямата си класа и парира опита на нападателя да прати топката в мрежата му.

В 43-ата минута жълт картон получи Амос Юга. В тази ситуация Владимир Вълков доста се престара, за да накаже официално Юга. Това беше 9-и картон на Амос през сезона, а това означава, че капитанът на "армейците" ще пропусне следващите два мача на тима, които са срещу Локо (Пловдив) и Левски.

ЦСКА пропусна златна възможност да удвои аванса си в 52-рата минута. Амос Юга даде брилянтен пас зад гърба на защитата на Локо за включилия се в атаката Шакич. Австриецът нанесе техничен удар с външната част на крака, но Жарко Истатков се намеси фантастично и опази вратата си от попадение.

В 63-та минута Улаус Скаршем обстреля вратата на Локомотив от малък ъгъл, но Истатков отново се намеси добре и изби в корнер.

В 68-ата минута Матиас Фаетон получи топката на скорост по левия фланг, финтира Диме Димов и стреля, но кълбото профуча покрай лявата греда на вратата.

Снимка 659299

Източник: startphoto.bg

В 71-вата минута домакините сътвориха отлична възможност за гол и тя дойде от двете резерви, които Дончич пусна в игра. Траоре центрира към Маи, който нанесе точен удар с глава, а топката влизаше точно до гредата, но Бусато се разтегна максимално и успя да спаси. 

В 77-ата минута ЦСКА можеше да сложи точка на спора. Шопов центрира в наказателното поле, където Линдсет с глава намери Каранга, а ударът на нападателя се отби в напречната греда.

Снимка 659296

Източник: startphoto.bg

Малко преди края Скаршем проби по лявото крило и пусна пас по земя към точката на дзуапата за Шопов, който стреля точно под гредата, но Истатков отново спаси.

В 87-ата минута Каранга получи пас от Линдсет малко пред наказателното поле, финтрира бранител на "железничарите" и стреля с левия крак, но топката се удари в дясната греда.

Снимка 659306

Източник: startphoto.bg

ЦСКА можеше да си изпати в последните секунди, когато Кевин Маи стреля изключително силно от дистанция, но топката премина на около метър от дясната греда.


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор