Тервел Пулев се разправи с Роли Ламбърт в изключително мръсна битка

Тервел Пулев се разправи с Роли Ламбърт в изключително мръсна битка

Тервел Пулев стигна до своята 19-а победа в професионалната си кариера, след като надви по точки камерунеца Роли Ламбърт по време на боксовата галавечер в столичната "Арена София".

Тервел Пулев - Роли Ламбърт (Развой на двубоя по рундове)

Двубоят започва в 22:00 часа

Българинът спечели след единодушно съдийско решение. Съдиите видяха срещата в полутежка категория по следния начин - 79:73, 79:73, 80:72 в полза на медалиста от Олимпийските игри в Лондон.

Пулев се появи на ринга под съпровода на 50 гайдари, които изпълниха вечната народна песен "Излел е Дельо хайдутин", последваната от евъргрийна на AC/DC "Highway to Hell".

Двубоят започна много равностойно, като Пулев и Ламбърт се вкопчиха в здрава битка още от началния гонг. В нея бе трудно да се прецени кой взима предимство, но в третия рунд Ламбърт успя да отвори аркада над лявото око на българина.

В четвъртия рунд цялото лице на Пулев бе разкървавено, но българинът по нищо не отстъпваше на съперника си, който видимо бе в по-добра физическа форма.

В петия рунд удар с лакът на Ламбърт в лицето на Пулев предизвика огромно недоволство от страна на публиката в залата, а в шестия рунд камерунецът бе предупреден от съдията на ринга за удар с глава. Малко след това съдията предупреди Тервел Пулев за нечист удар в тила на опонента му.

В предпоследния седми рунд публиката в залата се възпламени, след като Пулев първо успя да притисне в ъгъла Ламбърт, а след това и да го прати на земята. Това събаряна обаче не бе отчетено като нокдаун, тъй като стана след настъпване от страна на Пулев върху крака на Ламбърт.

Снимка 659321

Източник: startphoto.bg

Във финалния рунд българинът определено бе по-активният от двамата боксьори, докато камерунецът използваше всякакви прийоми, за да спре атаките му. Това обаче не му помогна, тъй като във втората половина на мача по-тежкият Пулев определено имаше сериозно предимство.

Галавечерта ще завърши с мача между Кубрат Пулев и украинеца Ихор Шевадзуцкий за интернационалната титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор