Шаби Алонсо остава в Леверкузен

Шаби Алонсо остава в Леверкузен

Испанският специалист Шаби Алонсо ще продължи да води Байер Леверкузен и през следващия сезон.

“Това е правилното място за мен. Ще остана в Леверкузен”, каза Шаби Алонсо на пресконференция.

Треньорът има договор с клуба до юни 2026 г., но отличната му работа привлече вниманието на други топ европейски отбори като Байерн Мюнхен, Ливърпул и Реал Мадрид и многократно е свързван с преминаване в друг отбор.

“Това беше сезон с много спекулации относно бъдещето ми. Имахме много мачове, бяхме концентрирани върху  тях. Използвах паузата за националните отбори, за да обмисля по-добре и да взема решение“, каза Алонсо пред репортери.

“Миналата седмица имах среща с ръководството и ги информирах за решението да продължа да бъда треньор на Байер Леверкузен… Чувствам, че това е правилното място за мен като млад треньор”, каза още Алонсо на пресконференцията.

Под ръководството на Алонсо Леверкузен оглавява Бундеслигата с 10 точки пред втория Байерн, няма загуба в 38 мача във всички състезания този сезон и стигна до полуфиналите за Купата на Германия и четвъртфиналите на Лига Европа.

“След като взех решението, най-важното нещо беше да го споделя с всички и да им върна уважението, което ми показаха – феновете, щаба ми, играчите. Информирах играчите тази сутрин по време на разговора с отбора.

“Няма да спекулираме повече за бъдещето, спекулирахме достатъчно. Това, което искам, е да се наслаждавам там, където съм, и сега се наслаждавам на времето си в Леверкузен”, каза Алонсо.

снимка: Facebook


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор