Каранга: “Все още съм голова машина”

Каранга: “Все още съм голова машина”

Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга е убеден, че ще вкара още много голове с червената фланелка и се надява с тях да помогне на отбора да спечели шампионската титла.

Каранга прекъсна головата си суша след завръщането в ЦСКА с два гола за победата срещу Ботев Пловдив с 4:0, с което заслужи признанието за Играч на 25-ия кръг в efbet Лига. 

“Думата “машина” не ми излиза от главата. Головата машина вече работи. Със сигурност ще обогатя колекцията си от награди. Като тръгвах от Китай имах и други оферти, но се сетих за моята история и феновете ни, затова приех да се завърна в ЦСКА и смятам, че това решение е правилно“, каза Фернандо Каранга на пресконференция.

“Целта е да вкарвам голове, за да може ЦСКА да побеждава и да се бори за титлата. Първата ми цел е да бъда шампион с ЦСКА и няма да се откажа докато не стане. Мачът с Левски е много специален мач за мен, защото винаги им вкарвам. Всеки футболист иска да играе дербита. Решителните футболисти като мен са за такива мачове. Всеки ден, като заспивам, си мисля за мачовете срещу Левски. Вече знам как ще отпразнувам, когато вкарам на Левски“, каза още Каранга.

Преди дербито с Левски на ЦСКА предстои гостуване в квартал “Надежда” на Локомотив София.

“Очаква ни труден мач с Локомотив София. Вече няма лесни мачове, но след тези 10 дни пауза ние сме много добре подготвени. Всички мачове от тук нататък са изключително важни за нас“, каза още той.

“Когато дойдох при първия ми престой в ЦСКА 4 мача не бях вкарал и след това се отпуших и не съм спирал да вкарвам голове. Надявам се, че това ще се повтори“, добави Каранга.

Бразилецът разкри, че знае няколко думи на български и добави, че подържа връзка с повечето си съотборници от първия период в клуба. 

“Българският е много труден език, но правя усилия да науча някои неща. С почти всички играчи, с които съм играл в ЦСКА, поддържам връзка – Манолев, Бодуров, Десподов. Манолев ми се обади, когато се завърнах и говорихме. Той ми каза: „Малко съм стар и ще те гледам по телевизията“. Аз бих викнал Кирил Десподов и Николай Бодуров в ЦСКА, много харесвах Манолев, но той спря. Харесвах и Антон Недялков“, каза бразилецът.

“След червения картон срещу Черно море бях много разочарован. След мача, разсъждавах къде съм сбъркал. Треньорите говориха с мен и ми казаха да бъда по-умерен в следващите мачове. Да се изправя срещу Хосе Кордоба от Левски е голямо предизвикателство за мен. Той е бил защитник №1, защото аз не съм бил тук“, каза Фернандо Каранга.

снимка: Facebook


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор