Левски чака Митков за дербито с ЦСКА-София

Левски чака Митков за дербито с ЦСКА-София

Спортно-техническият щаб на Левски чака Асен Митков да се възстанови за дербито с ЦСКА-София. Халфът се контузи още в началото на двубоя с Етър (3:0) и бе принудително заменен от Асими Фадига. Травмата му го извади и от плановете на селекционера на младежкия национален отбор Александър Димитров.

Митков, 18-годишният футболист на Левски, ще пропусне предстоящите двубои със Славия и Лудогорец, като е под въпрос за вечното дерби с ЦСКА-София. “Сините” се надяват, че Митков ще може да бъде възстановен за мача с “червените”, тъй като Николай Костов разчита много на него.

През последните дни халфът се движеше с шина на крака, но състоянието му се подобрява и на “Герена” са оптимисти за завръщането му в игра.

От началото на сезона Митков се превърна в основна фигура в средата на терена за Левски и до момента изигра 28 двубоя във всички турнири, в които отбелязаха два гола.

Междувременно дргуят контузен в тима Фабио Лима се очаква да се възстановява между 4 и 6 седмици. На практика това значи, че той отпада за мачовете до края на редовния сезон в efbet Лига. Възпитаниците на Николай Костов ще играят последователно със Славия, Лудогорец, ЦСКА-София, Черно море и Берое. 

Последният мач на столичани преди плейофите е на 20 април, като надеждите на “сините” ще са Лима да бъде готов за някой от първите мачове в плейофите. 

Контузията на бразилеца е поредният проблем пред Николай Костов. С травми са още Асен Митков и Илиян Стефанов. Освен това няколко основни футболисти висят с картони. 

Добрата новина в състава е завръщането на Билал Бари. Мароканецът изигра 70 минути срещу Спортист Своге, а в дните след срещата няма проблеми с коляното си. 

Снимка: Левски


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор