Азербайджан - България 1:1 (Развой на срещата по минути)

Азербайджан - България 1:1 (Развой на срещата по минути)

Азербайджан

1:1

България

90′Турнир: Контроли Стадион: "Тофик Бахрамов", гр. Баку (Азербайджан)Зрители: 744390′

КРАЙ НА МАЧА!

България се опита, но не успя да подчини надъханите азери

Илиан Илиев продължава без загуба като национален селекционер

86′

ГООЛ ЗА АЗЕРБАЙДЖАН! 1:1! ГУРБАНЛЪ! Българската отбрана все пак капитулира, при това малко преди края на редовното време. Азерите организираха добра акция през зоната на Галчев, завършила с прострелно подаване, успоредно на голлинията. Появилият се като смяна Гурбанлъ бе останал непокрит и вкара за кеф домакинските привърженици в Баку.

85′

Александър Колев бива заменен от Ивайло Чочев.

85′

Георги Минчев ще замени Георги Костадинов.

Снимка 658669

Източник: startphoto.bg

84′

В заключителните минути на двубоя Азербайджан сериозно притисна тима на Илиан Илиев. Пред вратата на Светослав Вуцов се изредиха някои сериозни опасности, които обаче не се нуждаеха от директната намеса на младия ни страж.

80′Снимка 658671

Източник: startphoto.bg

77′

Лукас Петков получава жълт картон заради симулация.

75′

ШАНС ЗА ДОМАКИНИТЕ! "Трикольорите" пак можеха да си изпатят от старата си слабост - подреждане при статични положения. Четвърт час преди края Бадави Гусейнов се втурна към втора греда и засече центрирането на свой колега, което завърши с шут единствено в аут.

74′Снимка 658673

Източник: startphoto.bg

69′

ДЕСПОДОВ! „Лъвовете“ тотално можеха да „приспят“ Азербайджан в 67-ата минута. Лукас Петков задължи Десподов да отбележи от няма и десетина метра, но капитанът на България разочарова с изстрел покрай гредата.

60′

За награда Филип Кръстев бива заменен от Лукас Петков.

60′

Георги Русев пък ще се появи в игра за сметка на Илиан Илиев.

Снимка 658668

Източник: startphoto.bg

58′

ГООЛ ЗА БЪЛГАРИЯ! 0:1! ФИЛИП КРЪСТЕВ! България успя да поведе в резултата с настъпването на 58-ата минута. Кирил Десподов и Филип Кръстев изпълниха късо корнер, при което домакините тотално решиха да не се намесват, явно очаквайки центриране. Е, Фуфу ги изненада, след като стреля технично от много малък ъгъл и запрати кълбото в далечния ъгъл на слисания азерски вратар.

57′Снимка 658659

Източник: startphoto.bg

52′

ИЛИЕВ! "Лъвовете" организираха добра контраатака в 52-ата минута, при която Илиев-младши усети предстоящ шпагат на азербайджанец и хитро прибра кълбото, за да си отвори коридор за стрелба. Последвалият му изстрел, за жалост, не намери път към мрежата на домакините.

49′

ВУЦОВ! Още с появата си на терена, Светослав Вуцов трябваше да прави ключово спасяване. Емин Махмудов изскочи от дълбочина и успя да стреля глава, като бе спрян единствено от отличната намеса на нашия страж.

48′

Светослав Вуцов е застанал под рамката, а замененият е Иван Дюлгеров.

Снимка 658670

Източник: startphoto.bg

47′

Патрик-Габриел Галчев влиза в игра за сметка на Илия Груев.

45′

ИГРАТА СЕ ПОДНОВЯВА!

45+1′

ПОЧИВКА!

45′

АТАНАСОВ! Последната атака за полувремето бе в актива на България. Кирил Десподов центрира много остро на втора греда, където връхлитащият Живко Атанасов съумя да засече с глава, но не можа да насочи кълбото към мрежата на азербайджанците.

Снимка 658660

Източник: startphoto.bg

44′

ДЮЛГЕРОВ! Еду Паскуал можеше да вкара за Азербайджан в 44-ата минута, след като получи цялото време на света, за да шутира от границата на наказателното поле. Иван Дюлгеров все пак показа класа и съумя да избие в корнер.

39′Снимка 658644

Източник: startphoto.bg

37′

ДЕСПОДОВ! България дочака най-добрата си голова ситуация в 37-ата минута. Без малко, Кирил Десподов можеше да отбележи гол-близнак на този, който вкара на Танзания. Футболист за 2023 година на страната насочи много прецизно от фаул, но вратарят на Азербайджан се протегна максимално, за да избие влизащата под гредата топка.

35′

Рахил Мамадов получава жълт картон заради грубо нарушение срещу Десподов.

27′

БАЙРАМОВ! Азерите можеха да поведат в резултата с настъпването на 27-ата минута. Виктор Попов проспа извеждащо подаване за Байрамов, който изскочи сам срещу Дюлгеров. Българският страж обаче набързо съкрати дистанцията и блокира неговия удар. За добавка се беше настроил Шейдаев, но стреля единствено във външната част на мрежата.

27′

Байрамов има претенции за дузпа, заради които получава картон от главния съдия.

26′

Официално предупреждение и за Джафаргулиев.

Снимка 658657

Източник: startphoto.bg

25′

Илиан Илиев-младши получи жълт картон в 25-ата минута, след като "подпали" искрата на конфликт между него и футболист на Азербайджан. За радост останалите играчи на терена бързо се намесиха, за да бъдат страстите потушени.

20′Снимка 658645

Източник: startphoto.bg

14′

Виктор Попов не се притесни да стреля от далечна дистанция при една от следващите български акции, но за жалост мерникът му се оказа изключително неточен.

10′

Иван Дюлгеров трябваше добре да покрива своя ъгъл в десетата, когато Байрамов стреля по земя от границата на наказателното поле. Кълбото премина опасно близо до дясната греда на вратаря, пазещ за Черно море.

7′

Отговорът на "лъвовете" дойде в седмата минута, когато Кирил Десподов навлезе опасно в полето на Азербайджан. Звездата ни се нуждаеше от успешен финт, за да си осигури коридор за стрелба. В крайна сметка нападателят на ПАОК спечели ъглов удар, който не донесе нещо съществено в наш актив.

Снимка 658663

Източник: startphoto.bg

2′

ШАНС ЗА АЗЕРИТЕ! Контролната среща започна с лек домакински натиск, който можеше да доведе и до гол в мрежата на България. Азербайджан стигна до статично положение, което не беше изчистено по най-добрия начин от Валентин Антов. Отбитата топка стигна до Ренат Дадашов, но изстрелът му героично бе блокиран от застаналия на пътя на кълбото Живко Атанасов. Последва и проба за добавка, но намиращият се на втора греда Мустафазаде закъсня да засече.

1′

НАЧАЛО НА МАЧА!

Снимка 658643

Източник: startphoto.bg

Състав1 Шахрудин Махмадалиев23. Иван Дюлгеров13. Рахил Мамадов6. Валентин Антов15. Бадави Гусейнов3. Живко Атанасов4. Бахлул Мустафдзаде5. Алекс Петков3. Емин Джафаргулиев26. Виктор Попов7. Джошгун Диниев4. Илия Груев14. Еду Паскуал7. Георги Костадинов17. Турал Байрамов20. Филип Кръстев8. Емин Махмудов11. Кирил Десподов11. Рамил Шейдаев22. Илиан Илиев9. Ренат Дадашов17. Александър КолевТреньорАриф АсадовИлиан ИлиевРезерви16. Елвин Джамалов1. Димитър Митов22. Муса Гурбанли21. Светослав Вуцов19. Филип Озобич9. Георги Минчев21. Гисмат Алиев14. Лукас Петков18. Джейхун Нуриев15. Петко Христов2. Амин Сейдиев16. Светослав Ковачев10. Озан Кокчу13. Йоан Стоянов6. Емил Мустафаев18. Ивайло Чочев23. Алкбар Агайев2. Патрик-Габриел Галчев5. Бактияр Хасанлизаде10. Георги Русев12. Сахил Джафаров25. Мартин Минчев24. Станислав Иванов

България се изправя срещу Азербайджан в последния си мач от новия международен турнир под егидата на ФИФА - FIFA Series. Азерите са домакините на мини-надпреварата в Баку, а двубоят на националите е днес от 18:00 часа българско време.

Възпитаниците на Илиан Илиев спечелиха първата си среща в азерската столица, след като надвиха непретенциозния тим на Танзания с 1:0. Въпреки очакванията за по-лесен успех над 119-ия в световната ранглиста, "лъвовете" срещнаха трудности с африканците, които на два пъти уцелиха греди и имаха още едно много изгодно положение пред вратата на Димитър Митов. Все пак, нашите стигнаха до победата с чудесно изпълнение на пряк свободен удар от страна на капитана Кирил Десподов.

Илиан Илиев: Ще направим всичко възможно да запазим традицията България да няма загуба от Азербайджан

Селекционерът коментира утрешния мач

"Нямахме шанс да гледаме мача, но го анализирахме малко, за да се подготвим. Азербайджан заслужаваше да победи и бе по-добрият отбор. Потвърждавам, че Азербайджан е сериозен отбор, никой в съблекалнята не си мисли, че утре ще имаме лесен мач. Трябва да се фокусираме върху нашата игра и да следваме инструкциите от нашите треньори. Вярвам, че в крайна сметка ще завършим мача по позитивен начин", сподели нападателят на ПАОК.

От Футболист номер 1 на България за 2023 г. се очаква да поведе "трикольорите" към нов положителен резултат срещу Азербайджан, който обаче със сигурност ще бъде по-сериозно предизвикателство за родните национали от Танзания и отборът ни ще трябва да подобри играта си, ако иска да завърши позитивно участието си във FIFA Series.

Десподов: Азербайджан е много сериозен отбор, но победата над Танзания ни дава самочувствие

"Трябва да се фокусираме върху нашата игра"

Домакините от Азербайджан също стигнаха до труден успех над Монголия с 1:0, като точен за тима бе централният защитник Бахлул Мустафазада. Отборът на азерите не блести с изявени имена, но Мустафазада е един от четиримата играчи на Карабах в състава - наскоро Карабах бе близо до това да отстрани лидера в Бундеслигата Байер Леверкузен още на 1/8-финалите в Лига Европа, като водеше с 2:1 до самия край на реванша в Германия, но в крайна сметка отстъпи с 2:3 след равенство 2:2 в първия двубой.


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор