Костов черпи идеи от Арсенал

Костов черпи идеи от Арсенал

Треньорът на Левски Николай Костов черпи идеи от колегата си в Арсенал Микел Артета. Специалистът е почитател на тактическата постройка на англичаните и я прилага в голяма част от стила на игра на тима си.

Това ясно си пролича по време на зимната подготовка. Тогава наставникът на сините първо смени схемата на игра, а след това постави и по-различни задачи на играчите си.

Една от големите промени са действията на крайните защитници, които навлизат навътре в терена. От там комбинират със съотборниците си и откриват пространства при изнасянето на топката. Точно на това държи и Артета при топчиите, същото е правено и от Пеп Гуардиола в Манчестър Сити.

При пресата в противниковата половина Костов също се вглежда и в действията на тима на Роберто де Дзерби – Брайтън. Треньорът на Левски е споделил, че футболистите вече разбират идеите му и започват да изпълняват стриктно тактическите му указания.

Левски приема Славия след паузата за националните отбори. Двубоят на стадион „Георги Аспарухов“ е на 29 март, следващия петък, от 19:00 часа. През първия полусезон сините си тръгнаха с победа 2:0 от „Овча купел“. Тогава начело на белите бе Иван Колев, който малко по-късно бе наследен от Златомир Загорчич.

Сръбският специалист вече има история на треньорската скамейка срещу сините, като най-запомнящият му двубой е по време на финала за Купата на България през 2018 година. Тогава Славия триумфира след изпълнение на дузпи и нанесе звучен шамар на Левски. Загорчич на няколко пъти захапваше противника.

Заги е извеждал два тима срещу Левски – Литекс и вече споменатия му настоящ отбор Славия. След трудните първи три срещи, завършили със загуби, Загорчич намери цаката на сините и постигна четири поредни победи в последните мачове. Успехите са като под индиго – с 2:1.

Снимка: Левски


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор