Арест грози бившия шеф на испанската футболна федерация

Арест грози бившия шеф на испанската футболна федерация

Бившият шеф на испанската футболна федерация Луис Рубиалес може да бъде арестуван след прибирането си от чужбина във връзка с разследване за корупция, съобщиха испанските медии.

Рубиалес планира да се прибере в Мадрид на 6 април от почивка в Доминиканската република, като е изразил готовност да окаже пълно съдействие на разследването.

В сряда испанската гражданска гвардия претърси офисите на испанската футболна федерация, както и дома на бившия шеф на испанската футболна федерация в Гранада във връзка с разследване за корупция и пране на пари в договори, сключени по време на мандата на Рубиалес като президент на Испанската футболна федерация.

Сред документите е и договорът за провеждане на Суперкупата на Испания като турнир с четири отбора в Саудитска Арабия, подготвен от Рубиалес заедно с бизнесмена и бивш играч на Барселона Жерар Пике.

Футболната федерация на Испания заяви, че ще сътрудничи напълно на властите в аферата, при която бяха извършени няколко ареста в сряда, включително двама служители на централата.

Рубиалес подаде оставка през септември миналата година заради аферата с целувката с испанската националка Джени Ермосо без нейно съгласие по време на награждаването след финала на Световното първенство за жени.

Рубиалес е обект на наказателно разследване за инцидента в Испания. Той беше отстранен за три години от футболни дейности от ФИФА.

Снимка: AS


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор