Реал се жалва за расизъм срещу Винисиус

Реал се жалва за расизъм срещу Винисиус

Реал Мадрид подаде нова жалба заради неспиращите расистки обиди към звездата на отбора Винисиус Жуниор. Реал пусна оплакване в Кралската испанска футболна федерация срещу главния съдия на мача от 29-ия кръг на Ла Лига срещу Осасуна Хуан Мартинес Мунуера, тъй като е игнорирал обидите към Винисиус, въпреки че други играчи на Реал Мадрид са го информирали за това.

Реал подаде жалба и до Държавната комисия за борба с насилието, расизма, ксенофобията и нетолерантността в спорта във връзка с този случай.

По време на мача феновете на Осасуна скандираха “Винисиус, умри!”, но това не трогна бразилския нападател, който отговори подобаващо с два гола за победата на Реал с 4:2.

Преди дни Реал Мадрид пусна жалба до държавната прокуратура заради расистки скандирания от страна на феновете на Атлетико Мадрид и Барселона, насочени към Винисиус Жуниор.

Видео, публикувано в социалните медии, показва фенове на Атлетико и Барселона, които скандират расистки обиди срещу нападателя на Реал Мадрид преди техните мачове от Шампионска лига.

“Реал Мадрид призовава прокурорите да изискат наличните записи от двете места, за да идентифицират извършителите на злоупотребата“, казаха от клуба.

„Реал Мадрид осъжда тези атаки на расизъм, дискриминация и омраза срещу нашия играч Винисиус Жуниор, които за съжаление са повтарящи се от известно време. Нашият клуб ще продължи да работи усилено, за да поддържа ценностите на футбола и спорта като цяло и ще остане непоколебим в борбата за подход на нулева толерантност към видовете отвратителни инциденти, които сме виждали многократно в последно време”, заявиха от Реал.

снимка: Facebook


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор