Левски ще следи изкъсо Диакаби от Карабах

Левски ще следи изкъсо Диакаби от Карабах

Левски ще следи изкъсо до края на сезона набелязания Адама Диакаби от Карабах. Сините ще наблюдават изявите му в местния шампионат, а след края на сезона ще предприемат действия по привличането на крилото.

Той пристигна в най-успешния клуб в Азербайджан в началото на миналия сезон 2022/23 година и подписа договор до месец юни 2025-а.

Диакаби няма да е свободен агент, ако Карабах не разтрогне договора му, така че Левски трябва да платят трансферна сума или да постигнат друго споразумение с настоящия му тим.

Диакаби не взе участие в мачовете с Байер Леверкузен, в които Карабах щеше да хвърли бомбата в Лига Европа. За последно крилото бе на терена на 17 март при успеха в местния шампионат над Туран с 3:1. Седем дни по-рано пък се разписа при победата срещу Зира също с 3:1. Той има на сметката си 5 попадения в първенството.

В същото време Левски се интересува и от пореден футболист на старозагорския Берое. Сините следят под лупа изявите на най-популярния играч в селекцията на Хосе Ачиари. Става въпрос за колумбиеца Себастиан Вия.

27-годишното крило подписа договор със заралии в края на изминалата година, но въпреки различни неуредици, той съумя да заиграе редовно за тима със старта на футболната ни пролет. Не му трябваше и много, за да блесне бързо над масовката в родния ни шампионат. Именно неговите безспорни качества веднага са приковали вниманието на левскарите.

Вия може да играе еднакво добре по всички позиции в атака, а привличането на подобни универсални състезатели винаги е било приоритет, поне за старши-треньора Николай Костов. От началото на престоя си под Аязмото, Себастиан е изиграл пет мача, в които има един гол и една асистенция.

Снимка: transfermarkt.com


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор