Бербатов готов с Изпълкома на БФС

Бербатов готов с Изпълкома на БФС

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов обяви имената на хората, които ще влязат в Изпълкома, ако спечели изборите на предстоящия конгрес на 15 март.

Изпълкомът ще бъде съставен от 15 души от различни сфери на обществения живот. Освен Бербатов и неговите съекипници Стилиян Петров и Мартин Петров, в управителния орган ще влязат още Ясна Ставрева, Петър Хубчев, Христо Борисов, Атанас Пеканов, Пламен Марков, Георги Владов, проф. Георги Попов, Дарин Маджаров, Петър Ганев, Велизар Величков, Костадин Димитров, Методи Байкушев.

“На 15-и ще бъде кулминацията на нашата битка за българския футбол. Кого ще предпочетат клубовете, ще разберем. Каквото зависеше от нас, ние го направихме тези три години.  Ние сме лицата на нашия екип, които се показваме по-често, но ние сме само част от нашия екип.  Искаме нещата да започнат на 15-и и да приключат на 15-и. Ние ще искаме вие и вашите колеги да бъдете допуснати до залата на Конгреса.  Ако вие не бъдете допуснати, това ще бъде първият сигнал, че нещо се готви на Конгреса. Не виждам причина медиите да не бъдат допуснати да отразяват нещо толкова значимо. Футболът е феномен и всички малко или много се интересуваме от него”, каза Бербатов на пресконференция в столичния хотел “Милениум”. 

“Опитали сме да имаме различен микс в Изпълкома от футболни хора, юристи, икономисти, финансисти, хора, които правят футбола, какъвто е – бизнес продукт”, заяви Бербатов.

Един от членовете на екипа на Димитър Бербатов – Стилиян Петров заяви, че проблемите в българския футбол са много, но техният екип има визия как да ги реши, ако получи доверието на клубовете на Конгреса.. 

“Искаме да направим силен Изпълком, дългосрочна визия за българския футбол, да водим българския футбол в правилната насока. С всеки един е проведен разговор, преминато е през програмата, начинът на работа.  Показали сме им каква ще бъде тяхната функция, как могат да бъдат полезни на българския футбол. Много от тях дойдоха с различни идеи.  Ние не сме перфектни. Винаги сме го казвали. Ние избрахме тези хора и мислим, че ще бъдат полезни, за да дадат една дългосрочна перспектива на развитие на българския футбол”, каза Петров. 

“Ние се опитваме да променим системата. Всеки говори за програми. Това ще бъде най-голямата промяна в българския футбол. 20 топки, мрежи и флагчета не е развитие на българския футбол, а това потиска българския футбол. БФС трябва да работи за клубовете. За съжаление начинът на работа е сгрешен. Всеки говори, че нямаме таланти, нямаме треньори, имаме таланти, имаме треньори, имаме методисти, но системата не им дава шанс. Проблемите са много, но ние не се отказваме. Надяваме се, че българският футбол и българските клубове са узрели за промяна”, добави Стилиян Петров.

снимка: Facebook


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор