ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА 1:2 в мач от efbet Лига

ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА 1:2 в мач от efbet Лига

Отборът на ЦСКА спечели стратегическо свое гостуване в борбата за шампионската титла на страната. "Армейците" демонстрираха характер и обърнаха ФК ЦСКА 1948 за изключително ценната победа с 2:1. Селекцията на Нестор Ел Маестро се оказа догонваща в резултата след само 11 минути в Бистрица, когато Евгений Сердюк се разписа с глава.

Импулсът, който стимулира гостите за обрат обаче дойде малко преди края на полувремето, когато опонентът им остана с човек по-малко заради втори жълт картон на Пишчевич. След паузата ЦСКА заигра доста офанзивно, а в средата на частта появилият се като смяна на Каранга - Данило Асприля изравни. Голямата драма настъпи дълбоко в добавеното време, когато в прегръдките на своите съотборници попадна Улаус Скаршем. Но не двамата голмайстори могат да бъдат определени за героите на мача. Такъв би трябвало да бъде друг от появилите се като смяна - Джонатан Линдсет. Норвежецът беше на правилното място и в двата случая, за да спомогне с ключовите голови пасове.

Снимка 656621

Източник: startphoto.bg

По този начин ЦСКА се изравни с лидерите в подреждането Лудогорец и Черно море, които обаче тепърва ще изиграят двубоите си от този кръг. ФК ЦСКА 1948 остава на дъното в Топ 6 и скоро може да бъде застигнат от Крумовград.

Двубоят започна с голяма изненада в състава на домакините, където наставникът Панайотов беше заложил на сериозни промени в дефанзивния вал. В центъра на отбраната си партнираха младите Иванов и Божилов, а по единия фланг действаше Бирсент Карагарен. Експерименталната формация "подкани" гостите от ЦСКА бързо да се доберат до преднина в резултата. Още в 16-ата секунда "армейците" получиха корнер в своя полза, при който Махмутович отправи удар с глава, а застаналият малко пред голлинията Сердюк изчисти и по този начин спаси своите от инкасирането на гол.

Снимка 656620

Източник: startphoto.bg

Отговорът на ФК ЦСКА 1948 не закъсня, като положението за "червените" беше дори по-чисто от това на Енес Махмутович. Карагарен бързо бе превключил към офанзивни действия, а подаването му намери около дузпата Ради Кирилов. Опитният футболист отправи качествен изстрел, който обаче бе спасен по фантастичен начин от Густаво Бусато.

Динамиката на дербито бе толкова сериозна, че не бяха изминали и пет минути, когато вече имаше и трета сериозна голова опасност. Тази беше за ЦСКА, след като Слави Шопов матира цялата отбрана на ФК ЦСКА 1948 с фамозен извеждащ пас за Тобиас Хайнц. Норвежецът имаше необходимото време, за да намери подходящия момент за стрелба, но фундаментална намеса под рамката направи и младият вратар Петър Маринов.

Снимка 656637

Източник: startphoto.bg

Екшънът в Бистрица нямаше намерение да спира, като логичното се случи и първият гол в мача беше факт в 11-ата минута. Педриньо получи възможността да набере скорост и самочувствие по фланга, където бе получил доста свободно пространство от Стойчев. Последва ефектно центриране с външен удар, което уцели момента, когато Сердюк беше стартирал доста преди Християн Петров, за да се озове на стрелкова позиция. Украинецът насочи отлично с глава и матира Бусато за 1:0.

ЦСКА искаше да възстанови паритета в дербито, като първото по-интересно положение за гостите, при новия развой на събитията, дойде след корнер. Каранга пробва да се ориентира най-бързо при създалото се меле, но се оказа, че има и фаул в атака.

Опитният Карагарен коригира лошо излизане на своя вратар Петър Маринов в 26-ата минута, при което ако не беше бившият футболист на Локо (Пд), дебнещ играч от състава на ЦСКА можеше да създаде огромна опасност.

Снимка 656635

Източник: startphoto.bg

Младият бранител на ФК ЦСКА 1948 - Симеон Василев, сгреши при изнасянето на топката в 33-ата минута, което позволи на Тобиас Хайнц да пробва късмета си с изстрел от средна дистанция. Скандинавецът шутира с по-слабия си десен крак, но така и не намери целта.

Въпреки това, че селекцията на Нестор Ел Маестро не осъществяваше някакъв значим натиск, гостите бяха близо до изравняването в 37-ата минута. За втори път в мача състезател на домакините изчисти малко пред своята голлиния, като в този момент от дербито това беше Симеон Василев. Младежкият национал действа прецизно при отклонена топка с глава от Махмутович, която отиваше към позиционирания на втора греда Християн Петров.

ФК ЦСКА 1948 продължи да изпитва проблеми, когато трябваше да се брани при статични положения. Поредният корнер донесе вече традиционното меле пред вратата на Маринов. Отличен шанс да се разпише отблизо получи Амос Юга, ала слабият му удар беше отразен от Росен Божилов.

Снимка 656642

Източник: startphoto.bg

Големи проблеми сполетяха селекцията на домакините малко преди сигнала за почивка. Имащият вече жълт картон Неделко Пишчевич много безразсъдно реши да прави грубо нарушение в центъра на терена, заради което беше санкциониран тежко. Реферът Иво Андреев му показа второ официално предупреждение, което означаваше и край на мача за сръбския дефанзивен халф.

Макар и с намален състав, домакините от ФК ЦСКА 1948 осъществиха първото по-интересно положение за втората част. Сердюк на няколко пъти смени посоката срещу Петров, а последвалият му удар с левия крак се наложи да бъде избиван от Бусато в корнер.

ЦСКА прехвърли напрежението пред полето на опонент и в 55-ата минута Фаетон направи всичко по силите си, за да осигури добър коридор за стрелба на Шопов. Младежкият национал разочарова със силата и точността на своя шут.

Снимка 656640

Източник: startphoto.bg

Без типичен централен нападател, ЦСКА съумя да изравни резултата. Това се случи в 67-ата минута, а автор на попадението стана заменилият малко преди това Фернандо Каранга - Данило Асприля. Колумбиецът се оказа на върха на триходова акция, при която Петров подаде за Линдсет, а той само с едно докосване изведе колегата си с №30 зад гърба на вражеската отбрана. Въпреки намесата на Петър Маринов, ЦСКА получи необходимия импулс за търсене на пълния обрат.

ЦСКА загуби един от най-креативните си футболисти - Тобиас Хайнц в 80-ата минута. Тогава норвежецът стъпи накриво при очакване на пас и нарани сериозно десния си глезен. Това принуди Ел Маестро почти светкавично да пусне в игра Емануел Шакич.

Снимка 656639

Източник: startphoto.bg

Драмата в този сблъсък бе оставена за добавеното време. В четвъртата минута от продълженията ЦСКА достигна до безценното попадение за обрата. В 94-ата минута резервата Шакич достигна до границата на наказателното поле, след което отправи изстрел. Той беше доста слаб, но напълно достатъчен за това да създаде огромно меле за неорганизираната защита на ФК ЦСКА 1948. Тук някъде отново над всички се оказа хитрата лисица Джонатан Линдсет, който с едно кадифено докосване чукна леко в коридор за Скаршем, който от задължаващата позиция нямаше как да сбърка, вкарвайки за 1:2.

В следващия кръг ЦСКА приема на националния стадион Ботев (Пд), докато ФК ЦСКА 1948 ще гостува на друг от претендентите за титлата - Черно море.

ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА 1:2, (Развой на срещата по минути)

Драма в Бистрица


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор