Кордоба влиза в решителните битки за Панама

Кордоба влиза в решителните битки за Панама

Стълбът в защитата не Левски – Хосе Кордоба влиза в решителните битки от турнира Лига на нациите на КОНКАКАФ. Бранителят ще бъде повикан за мачовете на националния си отбор Панама и се очаква да е сред основните опции на селекционера Томас Кристиансен, пишат местните медии.

За карибската страна предстои решителен полуфинал срещу Мексико на 22 март. Другият сблъсък за място на финала е между САЩ и Ямайка. Финалната четворка в надпреварата ще се изиграе на американска земя – полуфиналите ще са в Арлингтън, а решаващият мач за първото място е на стадиона в Далас.

Хосе Кордоба и Панама се представиха отлично в груповата фаза на турнира, спечелвайки групата си с актив от 10 точки – три победи и едно равенство. По този начин селекцията изпревари тези на Тринидад и Тобаго, Мартиника, Гватемала, Кюрасао и Ел Салвадор. Защитникът на Левски се представи отлично в тези срещи и бе поставен в средата на отбраната, която бе разположена в схема с трима в ариергарда.

През зимата имаше сериозен интерес от чужбина към Кордоба, но отново до трансфер не се стигна.

В същото време Левски картотекира последното си ново попълнение Евертон Бала. 25-годишният футболист ще може да дебютира за “сините” в домакинството на Крумовград в неделя, ако старши-треньорът Николай Костов прецени да го използва в предстоящата среща от шампионата. 

Куршума беше привлечен в последните часове на трансферния прозорец у нас в опит да се осигури повече вариативност в атаката. Той дойде под наем до края на годината от бразилския втородивизионен Мирасол. Левски има опция да го откупи след това. 

Бразилското острие се готви вчера наравно със своите съотборници, след като пропусна една тренировка на отбора. Той трябваше да отпътува до съседна страна, за да си извади необходимата работна виза. 

Заниманието беше изгледано и от агента на Евертон Бала. Той беше в компанията на Джери Перейра. 

Снимка: Левски


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор