Ивков: Ако аз съм прав, последиците за Левски може да са пагубни

Ивков: Ако аз съм прав, последиците за Левски може да са пагубни

Напрежението между Левски и Ивайло Ивков продължава да се покачва с всеки изминал ден.

С официална декларация футболният клуб отрече да има неплатени задължения към бившия изпълнителен директор, който претендира за три неполучени заплати. Специално за bTV Ивков обяви, че ако той е прав, последствията за "сините" може да са пагубни.

От Левски обявиха: Не дължим нищо на Ивков

Клубът оспорва твърденията му за обезщетение

В острата си позиция спрямо Ивков, Левски твърди, че няма да има проблеми с лиценза. Клубът внесе разяснения за комуникацията си с бившия ръководител след неговото освобождаване и определи претендираните от него вземания като неустановени по основание и размер от надлежен орган.

"Запознах се със съдържанието на декларацията. Случаят е много прост. Клубът твърди, че няма просрочени задължения към мен, а аз съм на обратното становище - има просрочени три възнаграждения. Една от двете страни е права, другата се е объркала и греши. Това предстои да се разбере. Ще решат компетентните органи. Не, няма да се обръщаме към съда", увери пред медията ни Ивков.

Кой е компетентният орган?

"Който съм сезирал - лицензионната комисия към БФС. Заставам зад всяка своя дума. Аз бях готов - и това е документирано с разговор, да се откажа от всякакво обезщетение.

В периода 2 май - 26 юни се проведоха два разговора. Предложих на главния юрист консулт да опростя задълженията и да подпишем споразумение, за да няма спекулации. Знам, че омразата към мен от тези хора, които се наричат ръководство на клуба, е огромна. Има и защо. Вторият разговор беше с един от членовете на Управителния съвет - между него и мой колега, оторизиран от мен.

Тогава аз направих тези предложения и това е ясно на всички хора, които участваха в тези разговори. След това за мен не беше оставена друга възможност. Не заслужавам това отношение от страна на клуба. И стигаме дотук."

Иво Ивков:Лицензът на Левски не е застрашен и то благодарение на мен, помагам на любимия си клуб

Ето подробности

Застрашен ли е лицензът на Левски?

"Аз много добре зная какви могат да бъдат последствията. Да не забравяме, че преди да съм изпълнителен директор на Левски, аз съм адвокат от кариерата с 30 годишен стаж, 19 от тези години бях арбитър на най-високо ниво - в апелативната комисия на УЕФА. Имам самочувствието, че познавам тази материя. Безгрешни хора обаче няма! Възможно е аз да греша.

Срещу мен има екип от корпоративни юристи, предполагам. Тогава какво ще стане? Потърсил съм едни свои права, оказва се, че ги нямам и всичко е наред за Левски. Ако се окаже, че аз не греша и съм прав, последиците за клуба биха могли да са пагубни. Аз нямам печеливш изход от тази ситуация.

Няма да съм щастлив и в двете ситуации. Това е любимият ми клуб. Но не мога да загърбя честта и достойнството си", категоричен е Ивков.

Лицензионната процедура на клубовете приключва в края на месеца, но спорове като този, могат да се решат до 31 май.

"Няма да завеждам дело. Арбитражните органи на БФС и ако се наложи - тези на УЕФА, ще трябва да се произнесат до края на май", завърши адвокатът.

Лицензът на Левски отново виси!

Ето защо


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор