Надал се оттегли от Мастърса в Индиън Уелс

Надал се оттегли от Мастърса в Индиън Уелс

Рафаел Надал не е готов да играе на най-високо ниво и ще пропусне Мастърс турнира по тенис в Индиън Уелс с награден фонд 9,5 милиона долара тази седмица.

Надал е преследван от контузии в последно време и прекара миналата година извън кортовете.

37-годишният легендарен испанец се завърна в игра в Бризбейн през януари, но след това трябваше да пропусне Откритото първенство на Австралия с друго разкъсване на мускул.

Надал направи нов опит да поднови кариерата си и взе участие в демонстративен мач срещу сънародника си Карлос Алкарас в Лас Вегас миналата неделя, надявайки се да е готов в битката за четвърта титла в Индиън Уелс, но очевидно физическото му състояние не позволява да се конкурира с големите имена в тениса към този момент.

“С голяма тъга трябва да се оттегля от този невероятен турнир“, каза 22-кратният шампион от Големия шлем в изявление.

“Всички знаят колко много обичам това място и колко обичам да играя тук в Индиън Уелс. Това е и една от причините да дойда много рано в пустинята, за да тренирам и да се опитам да се подготвя. Работих усилено и тренирах и всички знаете, че взех тест този уикенд, но не се намирам готов да играя на най-високо ниво на толкова важно събитие.

Не е лесно решение, всъщност е трудно, но не мога да лъжа себе си и хилядите фенове. Всички ще ми липсвате и съм сигурен, че турнирът ще има голям успех”, написа Надал в социалните мрежи.

Надал, който ще бъде заменен в схемата на турнира от щастливия губещ Сумит Нагал.

Сега Надал ще насочи вниманието си към любимата си настилка клей с поглед към рекордната 15-та титла на Откритото първенство на Франция и втори златен олимпийски медал на Игрите в Париж.

снимка: Instagram


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор