Байерн (Мюнхен) - Лацио 3:0 в осминафинал-реванш от Шампионската лига

Байерн (Мюнхен) - Лацио 3:0 в осминафинал-реванш от Шампионската лига

Байерн (Мюнхен) вече е част от четвъртфиналната фаза в Шампионската лига. Баварците имаха една от хубавите си вечери под ръководството на Томас Тухел, елиминирайки италианския Лацио след триумф с 3:0 на своя "Алианц Арена".

Байерн (Мюнхен) - Лацио 3:0 (Развой на срещата по минути)

Лесен мач за баварците

По този начин Хари Кейн и компания тотално заличиха случилото се в първата среща, когато на "Олимпико" бе допусната загуба с 0:1. Именно англичанинът бе сред основните фигури за триумфа в сряда вечер, вкарвайки първия и третия гол в срещата. Между него се разписа и Томас Мюлер. Байерн можеше да набере още повече самочувствие, но разгромът не беше постигнат заради пропуските на Герейро, Мусиала и Сане.

Снимка 656159

Източник: GettyImages

Байерн не изгуби никакво време и моментално се впусна в атаки към италианската врата. Възпитаниците на Тухел организираха своите действия, посредством множество пасове на къса дистанция, целящи да разсекат сгъстената отбрана на "бианкочелестите"

В рамките на няколко минути Джамал Мусиала и Лерой Сане се озоваваха на стрелкови позиции, ала Проведел нямаше нужда да осъществява фундаментално спасяване.

Хари Кейн напомни за присъствието си на терена с добра възможност пред неговата особа в 17-ата минута. Тогава английският национал се пребори за позиция на границата на наказателното поле, ала изстрелът му премина в близост до страничната греда на лациалите.

Байерн създаде добра триходова комбинация в 23-ата, при която Томас Мюлер намери в точния миг връхлитащия към дузпата Мусиала. Ударът му обаче бе блокиран от отлично позиционирания бранител Марио Хила. Това не беше всичко от юношата на Реал (Мадрид), който секунди по-късно блокира и диагоналния изстрел на Рафаел Герейро.

Снимка 656176

Източник: GettyImages

Байерн имаше контрол над събитията, но глупава грешка можеше да обърка плановете на мюнхенци. Матиа Дзакани центрира от фланга, а Матайс Де Лихт не прецени отиграването си с глава, превръщайки го в пас на далечната греда за Чиро Имобиле. Италианската звезда обаче бе сравнително сюрпризиран и не можа да намери мрежата на Нойер.

И пропускът определено повлия, тъй като в следващата атака Байерн откри резултата чрез Хари Кейн. Томас Мюлер отново бе в ролята на плеймейкър и технично насочи паса си към Герейро. Португалският национал направи неуспешен опит за воля, но пък дефектът се превърна в позитив, тъй като даде такава височина на коженото кълбо, че притичалият Хари Кейн стреля с глава в мрежата на Проведел.

Снимка 656175

Източник: GettyImages

Селекцията на Тухел имаше "златен" шанс да поведе в общия резултат веднага след откриващото попадение на "Алианц Арена". Джамал Мусиала получи брилянтно подаване, но от удобна позиция стреля малко встрани от лявата греда на "орлите".

Съдбата все пак се усмихна на немския хегемон и секунди преди сигнала за почивка, Байерн поведе на Лацио с 2:0. Домакините изпълниха корнер, при когото отбитата топка достигна до дебнещия в по-задна позиция Де Лихт. Нидерландецът намери кълбото с изключително воле, а то полетя заплашително към мрежата на "орлите". В този миг хитрата лисица Томас Мюлер намери идеалния миг, в който да подложи главата си и по този начин да неутрализира максимално Проведел за удвояването на резултата.

Снимка 656174

Източник: GettyImages

Втората част започна със спорна ситуация в наказателното поле на Байерн. Чиро Имобиле пробва да изработи дузпа за Лацио, след като падна на тревата при сблъсък с Матайс Де Лихт. Реферът Славко Винчич обаче реши, че няма достатъчно доводи, за да отсъди наказателен удар. Словенецът проведе и нужната консултация с ВАР.

Байерн беше близо до осъществяване на класиката в 58-ата минута. Рафаел Герейро използва активността си по фланга, за да се включи в атака и отправи диагонален удар. Ибериецът беше близо до мечтаната цел.

Снимка 656171

Източник: GettyImages

Домакините направиха решителна крачка към четвъртфиналите, след като сътвориха класиката 3:0 в 65-ата минута. Лирой Сане навлезе в типичния си стил към наказателното поле на Лацио, след което отправи тежък удар по земя. Иван Проведел плонжира и изби, но за свой ужас кълбото отиде точно в краката на дебнещия Кейн. Англичанинът не се намираше в положение на засада и с лекота реализира второто си попадение за вечерта.

Не след дълго Байерн можеше да набере още самочувствие, бележейки ново попадение. Мюлер беше на ръба на засадата и отправи изстрел, който беше избит в гредата от Проведел в 69-ата.

Снимка 656161

Източник: GettyImages

Лацио имаше една от малкото си изгодни възможности в този осминафинал, едва в 74-ата минута, когато изстрелът на Луис Алберто не проби купа от футболисти, за да тества реакцията на Мануел Нойер.

Снимка 656158

Източник: GettyImages

До края срещата просто се доиграваше и така въпреки деликатната ситуация, в която се намира германският колос, Байерн продължава напред в Шампионската лига.


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор