Седем кандидати за президент на БФС

Седем кандидати за президент на БФС

Седем са кандидатите за президент на Българския футболен съюз на предстоящия конгрес на централата на 15 март, потвърдиха от БФС.

Комисията за подготовка на конгреса на Българския футболен съюз, на основание чл. 39, ал. 1 от Устава на БФС, публикува, по реда на постъпването им, предложенията на футболни клубове – членове на БФС, за кандидати за президент на БФС:

Михаил Касабов, Манол Иванов, Димитър Бербатов, Петьо Костадинов, Георги  Захариев, Георги Иванов, Георги Градев.

Кандидатурите ще бъдат предложени на Общото събрание (Конгрес) на БФС на 15.03.2024 г. за обсъждане и гласуване.

Новоизбраният президент ще замени Борислав Михайлов, който подаде оставка след натиск от футболната общественост.

Сред кандидатите най-голям управленски опит има Михаил Касабов, който е дългогодишен служител на БФС, като на два пъти временно изпълнява длъжността президент след оставките на Борислав Михайлов.

Манол Иванов – син на легендата на Левски Александър Манолов, има опит във футбола като директор на бургаския Нефтохимик.

Димитър Бербатов е голмайстор номер 1 на националния отбор за всички времена. Той бе кандидат и на предишния конгрес, когато загуби с малко от Борислав Михайлов. В екипа на Бербатов са бившите му съотборници в ЦСКА и националния отбор Стилиян Петров и Мартин Петров.

Петьо Костадинов, футболен мениджър, е бивш директор на ЦСКА през 90-те години, а преди седем години участва в учредителното събрание на ФК ЦСКА 1948.

Георги Захариев е футболен агент, който за втори път се кандидатира за президент на БФС, като на предишния конгрес си даде отвод в полза на Бербатов. 

Голмайсторът на Левски от началото на века Георги Иванов има управленски опит като директор на Черно море, Левски и Локомотив Пловдив. От  две години е технически директор на БФС.

Специалистът по спортно право Георги Градев доскоро бе част от екипа на Димитър Бербатов, но реши да се яви самостоятелно на изборите на Конгреса.

Градев е защитавал интересите на множество спортисти и клубове в съдебни спорове.

снимка: BFS


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор