Лудогорец - ФК ЦСКА 1948 2:0 в мач от efbet Лига

Лудогорец - ФК ЦСКА 1948 2:0 в мач от efbet Лига

Лудогорец продължи доминацията си над ФК ЦСКА 1948 през календарната 2024 година. Селекцията на Георги Дерменджиев направи хеттрик от успехи над "червените", като този път ги надвиха в надпреварата за титлата в efbet Лига. Момчетата на Георги Дерменджиев се присъединиха към Черно море на върха в подреждането, след като постигнаха лесна победа с 2:0.

"Орлите" увеличиха актива си до 51 точки с голове в края на първото и началото на второто полувреме. Тон за победата даде Аслак фон Витри, а името си сред голмайсторите записа и Якуб Пиотровски. След поражението си ФК ЦСКА 1948 остава на шестата позиция с 37 пункта, но вече усеща натиска на намиращия се във възход Крумовград, който е с 33. Гостите от София можеха да имат и различна съдба, ако днес при резултат 0:0, гредата не бе ударил Педриньо.

Снимка 655932

Източник: startphoto.bg

Селекцията на Николай Панайотов опита да демонстрира различен облик от този, който показа в мача от турнира за Купата на България. Футболистите на ФК ЦСКА 1948 опитваха да пресират дълбоко домакините, а това донякъде създаде дискомфорт за шампионите на страната.

Лудогорец отговори на предизвикателство с добра триходова комбинация в осмата минута. Рик Джонатан навърза трима съперникови играчи, а след това комбинира с Руан Круз. Стрелецът продължи за Бърнард Текпетей, но от своя страна той шутира безкрайно неточно в аут.

Нещо по-стойностно за отбелязване имаше в 19-ата минута, когато Оливие Вердон върна с глава едно центриране към далечната греда. Получилият се пас беше отигран от Якуб Пиотровски, но той нямаше необходимата точност в насочването си към вратата на Петър Маринов.

Снимка 655930

Източник: startphoto.bg

Аслак фон Витри потърси късмета си с по-неудобния си ляв крак в 28-ата минута. Техничният му изстрел обаче не намери целта, минавайки над горната греда.

Неопитната отбрана на ФК ЦСКА 1948 оставяше прекалено много пространства за нападението на Лудогорец. Едно технично отиграване на Руан Круз направи така, че кълбото да отиде към Пиотровски, а оттам насетне той бързо да комбинира с Текпетей. От изключително добра позиция обаче африканецът стреля много високо в аут.

Лудогорец изпитваше трудности с пресата на ФК ЦСКА 1948 и можеше да пострада сериозно в 33-ата минута. Тогава "орлите" сбъркаха при изнасянето на топката и това позволи на Карагарен светкавично да подава на Талис. Бразилецът без да мисли много продължи за непокрития си сънародник Педриньо, който за разочарование на всички в лагера на гостите шутира в страничната греда. Последва двоен шанс за добавка пред Умарбаев, но националът на Таджикистан също не съумя да завърши подобаващо.

Лудогорец се усети, че трябва да подобри сериозно нивото на своето представяне. В 38-ата минута Тодор Неделев замахна технично и си освободи коридор за пас към Руан Круз. Бразилският голаджия стреля по диагонал, но и той не порази вратата на Маринов.

Снимка 655931

Източник: startphoto.bg

Домакините от Разград поведоха в резултата с настъпването на 42-ата минута. Руан Круз отново бе отворил достатъчно пространство и леко вляво от наказателното поле реши да се надиграва с Райън Бидунга. Бразилецът съумя да отправи центриране, което се отклони в шпагата на африканския защитник. Това обаче се превърна в позитив за "орлите", тъй като топката набра такава височина, че се превърна в идеален шанс за връхлитащия Фон Витри да вкара без никакви проблеми с глава.

Лудогорец можеше много да си улесни мача с началото на второто полувреме, когато "орлите" бяха близо до удвояването на резултата. Текпетей центрира от фланга, а атакувалият кълбото Пиотровски направи по-трудното и от няма и метър, прати изстрела си над горната греда.

Снимка 655924

Източник: startphoto.bg

Полският капитан на Лудогорец обаче нямаше много време да тъгува с пропуска си от по-рано, защото още в 52-ата успя да отбележи гол за 2:0. Осмият си гол в efbet Лига той вкара след чудесно центриране от корнер на Тодор Неделев. Халфът продължи много класно с глава към далечния ъгъл на Маринов и не остави шанс за реакция от страна на младия вратар.

Малко след появата си на терена Квадво Дуа направи нещо ненужно и при прострелен пас причини сериозна болка на вражеския вратар Маринов. Заради това той получи жълт картон.

Лудогорец опитваше да отбележи и трето попадение. Такова все пак не влизаше, като в 82-ата Рик Джонатан наказа грешка на Пиер Нгинда, но последвалият му изстрел беше спасен по отличен начин от Петър Маринов.

Снимка 655920

Източник: startphoto.bg

В следващия кръг на Лудогорец предстои много трудно гостуване на Ботев (Пд). За ФК ЦСКА 1948 също предстои голям мач - домакинство на ЦСКА.

Лудогорец - ФК ЦСКА 1948 2:0 (Развой на срещата по минути)

Голове на Фон Витри и Пиотровски


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор