Етър - Локомотив (София) 1:2 в мач от efbet Лига

Етър - Локомотив (София) 1:2 в мач от efbet Лига

Локомотив (София) продължава да се представя далеч по-силно при гостуванията си в efbet Лига. В ранния съботен следобед "железничарите" тушираха напрежението в своите редици, побеждавайки Етър при визитата си във Велико Търново с 2:1. Мачът беше от огромно значение и за двата състава, които отчаяно се нуждаеха от трите точки. В крайна сметка радостта беше за селекцията на Данило Дончич след едно повече от интересно второ полувреме.

Етър - Локомотив (София) 1:2 (Развой на срещата по минути)

Вижте избраниците на двамата треньори

Всичко започна със злощастен автогол на Ларучеа, който изненада неприятно собствения си вратар за 0:1. Етър все пак намери време да се върне в мача, десет минути преди края, когато Иван Василев направи 1:1. Драмата беше оставена за 88-ата минута. В момент, когато двата състава бяха устремени към успеха, центриране към Ивайло Найденов на далечната греда донесе пълния комплект точки за Локо. С този си успех софиянци са десети с 25 точки, докато Етър остава на последно място с все по-малко шансове за оцеляване в елита.

Снимка 655808

Източник: startphoto.bg

Двата тима нямаха друга алтернатива освен победата в ранния съботен двубой. Първото предизвикателство беше отправено от селекцията на гостите. Централният нападател Димитър Митков шутира от средна дистанция, но с добро спасяване блесна стражът на домакините Мартин Величков.

Отговорът на "болярите" не закъсня. Етър също реши да се довери на удар от далечно разстояние. В 4-ата минута кълбото достигна до капитана Георги Ангелов, който запрати заплашително своята "бомба" към десния ъгъл на Любенов. Опитният вратар на Локо обаче изби акробатично с две ръце.

Георги Ангелов и Димитър Митков се контузиха един друг, след като влязоха в спор за топката малко пред голлинията на Етър. В крайна сметка и двамата съумяха да продължат участието си в срещата.

Снимка 655807

Източник: startphoto.bg

Селекцията на Светослав Петров организира добра атака в 20-ата минута, когато Жан-Марк Тибоуе даде отличен пас за връхлитащия към дъгата Моран. Панамецът обаче разочарова със завършващия си удар, който излезе много в аут.

В средата на полувремето Светослав Петров буквално полудяваше край тъчлинията, тъй като футболистите му не разиграваха топката с необходимия интензитет. Както и да ръкомахаше обаче, неговите момчета така и не изпълняваха заръките му.

Снимка 655806

Източник: startphoto.bg

Невероятен малшанс застигна Етър в 28-ата минута, когато "виолетовите" като по чудо не се оказаха лидери в резултата. Комбинацията Тибоуе - Моран даде ефект за втори път, след като перфектно центриране позволи на №8 да се включи в атака от втора позиция. Панамецът изпревари Любенов и насочи с глава, ала право в напречната греда на Локо. Отличен шанс за добавка се откри пред Ловре Кнежевич, но изстрелът му беше париран от застаналия на голлинията Бруно Франко.

Етър продължаваше с обсадата на "железничарската" врата. В 36-ата Тибоуе пак центрира много акуратно от левия фланг, за да стигне кълбото до Иван Василев. Нападателят си спечели необходимата позиция и насочи с глава. Александър Любенов се протегна максимално и изби в горната греда. Това обаче не бе всичко от юношата на Левски, който буквално в следващата секунда се хвърли и спаси открилата се повторна възможност за гол пред Василев. Имаше и трета, но кълбото вече нямаше как да премине през купа от играчи на Локо.

Втората част започна с лека активизация в редиците на Локомотив. Сериозен късмет обаче споходи столичните "железничари", за да се окажат те с преднина от един гол в 52-ата минута. Краси Милошев изпълни фаул в близост до аутлинията. Капитанът завъртя остро топката, а халфът на Етър - Горка Ларучеа сложи главата си в опит да изчисти. Всичко това подмами вратаря Величков, за да се случи един доста ефектен автогол, зарадвал шепата фенове на гостите от София.

Сензационен гол на "Ивайло" можеше да падне в 64-ата минута. Тогава Локо имаше фаул дълбоко в своята половина и Краси Станоев хитро видя, че вратарят на Етър - Мартин Величков, е напуснал очертанията на своето поле. Последва прехвърлящ изстрел, който със сетни усилия бе избит от стража в гредата, за да се съхрани той от огромен срам в професионалната си кариера.

Снимка 655802

Източник: startphoto.bg

В заветните минути на срещата Етър предприе сериозен риск, ангажирайки изцяло действията си в атака. Въпреки няколко добри възможности за контри на Локомотив, рискът се оказа оправдан. Селекцията на Светослав Петров изравни в 80-ата минута. Тогава Николай Янков осъществи пробив през центъра, а подаването му стигна до нападателя Иван Василев. Дошлият през зимата таран си намери коридор за стрелба, а след рикошет от шпагата на Кардосо, топката се превърна в невъзможна за спасяване от Любенов.

Възстановяването на паритета вдъхна нов живот на мача. Двата тима заиграха на върха на своите възможности. Интересното обаче бе, че Локо (Сф) се хвърли да търси победата с далеч по-голям ентусиазъм. Минути преди да стане 1:2, Мартин Величков направи две фантастични спасявания при бърза акция на "железничарите", но и той се оказа безпомощен в 88-ата минута. Тогава резервата Траоре центрира по най-добрия начин към далечната греда, където от фланга се бе включил Ивайло Найденов. Юношата на Левски се възползва от големия шанс и се превърна в герой с попадението си.

В следващия кръг на Локомотив (София) предстои голямо дерби със Славия, докато Етър поема към Пловдив за мач с Локомотив.


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор