Славия - Ботев (Пловдив) 2:2 в мач от efbet Лига

Славия - Ботев (Пловдив) 2:2 в мач от efbet Лига

Славия и Ботев (Пд) не се победиха в истинско зрелище на стадион "Александър Шаламанов". Двубоят от 23-ия кръг на efbet Лига завърши при резултат 2:2.

Тони Тасев изведе "белите" напред от дузпа в 10-а минута, а малко след почивката Янис Карабельов възстанови равенството. В 50-а минута Тони Тасев отбеляза втория си гол в мача и отново изведе Славия напред. "Канарчетата" обаче не се предадоха и Георги Николов се разписа в 87-ата минута за крайното 2:2.

Снимка 655852

Източник: startphoto.bg

С точката Ботев остава на 8-а позиция с 33 точки, колкото има и Крумовград, а Славия е на 10-о място с 26 пункта. В следващия кръг "белите" ще гостуват на Локо (Сф) в малкото столично дерби, а Ботев ще приеме шампиона Лудогорец.

Славия - Ботев (Пд) 2:2 (Развой на срещата по минути)

Славия приема на свой терен Ботев (Пд)

Гостите влязоха по-добре в мача и логично успяха да отправят първия точен удар. В 5-ата минута Балоянис проби отляво и подаде към Укаки, който стреля от границата на наказателното поле, но топката беше в обсега Светльо Вуцов и той спаси.

Снимка 655830

Източник: startphoto.bg

Домакините успяха да укротят първоначалния устрем на "канарчетата" и в 9-ата минута получиха дузпа. "Белите" организираха атака отляво, а Галин Иванов центрира в наказателното поле, където се получи разбъркване, а след изстрел на Тони Тасев - Укаки игра с ръка и Волен Чинков посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби Тони Тасев и с мощен шут в левия ъгъл откри резултата.

Ботев опитваше да отвърне на удара и в 18-ата минута момчетата на Керкез изпълниха три последователни корнера, но защитата на "белите" успя да се справи.

Снимка 655833

Източник: startphoto.bg

В 30-ата минута Ботев пропусна отличен шанс да възстанови равенството. Джеймс Етоо центрира отдясно, а трима играчи на "канарчетата" се впуснаха към топката, която беше насочена около границата на малкото наказателно поле. Секулич успя да нанесе удар, но кълбото профуча покрай гредата. Малко след това гостите обстрелваха вратата още веднъж. Подаването този път дойде отляво, а Етоо стреля от въздуха, но над гредата.

Снимка 655843

Източник: startphoto.bg

Второто полувреме започна по мечтан начин за Ботев. "Канарчетата" успяха да изравнят само 3 минути след подновяването на играта. Ивелин Попов получи топката на ъгъла на наказателното поле и с ювелирно центриране достави топката на главата на Янис Карабельов, който с удар отблизо наказа бившия си отбор. Естествено - Карабельов показа уважение и не изрази бурно радостта си от попадението.

Радостта на "канарчетата" беше за кратко, след като в 50-ата минута Тони Тасев отново изведе Славия напред. Той получи топката около зоната на дъгата и нанесе силен шут, който рикошира в гърба на Ерол Дост, заблуди Игонен и кълбото влетя в мрежата на Ботев за втори път.

Четвърт час преди края играчите на Ботев сътвориха бърза контраатака. Ивелин Попов получи топката в централната зона и с едно докосване подаде страхотно към Мертенс. Нидерландският футболист навлезе в наказателното поле, финтира защитник на Славия и стреля силно, но топката се отби от напречната греда и тупна на около метър пред голлинията.

Настоятелните "канарчета" не се бяха предали и успяха да изравнят в 87-ата минута. Дилан Мертенс получи извеждащ пас в наказателното поле и подаде успоредно по земя на Георги Николов, а голмайсторът на efbet Лига не се нуждаеше от повече и с техничен шут в десния ъгъл направи резултата 2:2.

В добавеното време на мача Ерол Дост си изпроси два жълти картона за няколко секунди и Волен Чинков го прати преждевременно под душовете.


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор