ЦСКА е на полуфинал за Купата на страната

ЦСКА е на полуфинал за Купата на страната

С гол на Амос Юга ЦСКА победи с минималното 1:0 Арда (Кърджали) и се класира за полуфинал в турнира за Купата на България.

ЦСКА отново не впечатли с изявите си и трудно се справи със съпротивата на отбора от Кърджали в четвъртфиналния мач, игран на Националния стадион “Васил Левски”.

ЦСКА започна активно в опит да се реваншира пред феновете си за загубата от Черно море във Варна миналия уикенд и създаде няколко добри ситуации, завършени с неточни изстрели на Иван Турицов и Тобиас Хайнц.

Натискът на ЦСКА даде резултат и в 18-ата минута Амос Юга откри резултата. След заучено изпълнение на статично положение, Тобиас Хайнц насочи топката ниско по земята към Джонатан Линдсет, който отклони назад, а в наказателното поле Амос Юга бе най-съобразителен и с удар отблизо отбеляза за 1:0.

Арда изпусна да изравни в38-ата минута, когато Густаво Бусато предотврати гол на гостите, след като останал “очи в очи” със Станислав Иванов, се намеси страхотно и спаси удара на нападателя на Арда.

Второто полувреме започна отново с натиск на ЦСКА и само за пет минути с добри положения за гол се разминаха Юрген Матай и Матиас Фаетон.

Новото попълнение Мартин Стойчев се появи в игра, като замени Иван Турицов и в 76-ата минута бе близо до гола, след като получи хубав диагонален пас от Данило Асприля, освободи се от защитник на гостите и стреля мощно над вратата.

ЦСКА се класира на полуфинал за Купата на страната, като жребият за тази фаза ще се тегли утре след изиграването на последния четвъртфинал между Лудогорец и ЦСКА 1948. Другите два полуфиналисти са Ботев Пловдив и Хебър.

снимка: Facebook


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор