Ботев (Пловдив) - Спартак (Варна) 2:1 в мач за Купата на България

Ботев (Пловдив) - Спартак (Варна) 2:1 в мач за Купата на България

Ботев (Пловдив) победи Спартак (Варна) с 2:1 у дома в първия 1/4-финал за Купата на България.

Самюел Акере се превърна в герой за "канарчетата", след като откри резултата в средата на първото полувреме, а в 72-рата минута асистира на Ивелин Попов за 2:0. "Соколите" върнаха един гол в 87-ата минута чрез Ахмед Ахмедов, но за повече нямаше време и Ботев се поздрави с крайния успех.

Утре ще се изиграят нови два 1/4-финала, а те ще изправят един срещу друг съставите на Хебър и Пирин, както и ЦСКА - Арда. В четвъртък е и последният двубой от тази фаза между тимовете на Лудогорец и ФК ЦСКА 1948.

Ботев (Пловдив) - Спартак (Варна) 2:1 (Развой на срещата по минути)

Четвъртфиналът помежду им е от 17,30 часа

Двубоят започна с домакински натиск. Пловдивачни натикаха своя гост в полето му още от първите минути, но варненци се отбраняваха добре и не позволиха опасности пред своя вратар - Георги Георгиев.

Първата по-чиста ситуация за гол се случи пред вратата на Ботев. "Соколите" организираха бърза контраатака по левия фланг, а там Ахмед Ахмедов центрира остро по земя към Ивей Ромееш, който се хвърли с шпагат в опит да засече топката в опразнената врата, но не успя.

Снимка 655324

Източник: startphoto.bg

В 20-ата минута варненци достигнаха до нов шанс за гол. Чернев не върна топката добре към своя вратар, а Ивей Ромееш достигна до нея и нанесе удар, но Игонен спаси.

Логичното се случи в средата на първото полувреме и елитният отбор излезе напред в резултата. Самюел Акере получи топката на десния фланг, навлезе навътре, финтирайки двама играчи на Спартак и с удар от границата на наказателното поле матира Георги Георгиев.

Малко преди почивката гостите изпълниха корнер, след който Виктор Митев стреля опасно от воле, но топката мина покрай гредата.

Още в първата минута на второто полувреме гостите сътвориха опасност пред вратата на Ботев. Ивей Ромееш центрира прецизно към Ахмед Ахмедов, който нанесе точен удар с глава, но Игонен спаси без проблеми.

Ботев беше близо до втори гол в 64-та минута. Акере получи топката в наказателното поле и стреля технично, но покрай гредата.

Снимка 655319

Източник: startphoto.bg

Отборът на Ботев нанесе решителния си удар в 72-рата минута. Самюел Акере получи пас на десния фланг, напредна с топката, финтира играч на Спартак и центрира прецизно към Ивелин Попов в наказателното поле. Капитанът на "канарчетата" си вдигна топката с левия крак и с десния опъна мрежата на "соколите" за втори път.

Пет минути преди края Руменов стреля опасно от пряк свободен удар, но Игонен се намеси добре и опази вратата си от гол.

Спартак (Варна) успя да намали изоставането си в 87-ата минута. Мехмед Сабри центрира в наказателното поле, а там Ахмед Ахмедов изпревари Игонен и прати топката в мрежата му.

Варненци опитаха да поставят своя опонент под напрежение в последните минути, но силите им стигнаха само за няколко изсипани топки в наказателното поле, с които защитниците на "канарчетата" успяха да се справят.


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор