Берое - Лудогорец 0:2 в мач от efbet Лига

Берое - Лудогорец 0:2 в мач от efbet Лига

Лудогорец постигна лесна победа с 2:0 като гост на Берое в Стара Загора в последния мач от 22-рия кръг на efbet Лига.

Разградчани отбелязаха по един гол в двете полувремена, а точни за избраниците на Георги Дерменджиев бяха Сон(24') и Руан Секо(63'). Домакините доиграха мача с човек по-малко, след като вратарят Родриго Ачинели получи директен червен картон в началото на второто полувреме.

С победата Лудогорец се изкачи на първото място с 48 точки, колкото има и Черно море, но разградчани са с мач по-малко. ЦСКА дебне от трета позиция със своите 45 пункта. В следващия кръг Берое гостува на "армейците" в столицата, а Лудогорец ще приеме ФК ЦСКА 1948.

Берое - Лудогорец 0:2 (Развой на срещата по минути)

Мачът започва в 17,30 часа

Гостите от Разград достигнаха до първата си ситуация за гол в 6-ата минута на мача. Тодор Неделев центрира от корнер и намери Руан Секо, който стреля с глава, но покрай вратата.

Лудогорец изпълни 4-тия си корнер от началото на мача в 20-ата минута, а след него отново Руан Секо стреля точно с глава, но Ачинели улови топката без проблеми.

Снимка 655113

Източник: startphoto.bg

Гостите успяха да открият резултата малко след изминаването на 1/4 от двубоя. Тогава Клод Гонзалвеш подаде към Рик Джонатан в наказателното поле. Бразилецът си спря топката на гърди, но беше затворен от няколко защитници на Берое и загуби контрол върху кълбото. Тогава обаче дотича Сон и с техничен удар по земя вкара топката в мрежата.

В 36-ата минута гостите организираха бърза контраатака, при която Рик Джонатан изведе Секо сам срещу вратаря, а нападателят финтира Ачинели и се разписа на празна врата. С просто око се виждаше, че Руан се намира в положение на засада, но страничният съдия остана безмълвен. Последва проверка с ВАР, която потвърди засадата и голът беше отменен.

Малко преди почивката домакините успяха да създадат най-чистото си положение до момента. Вини Трибуле получи топката на левия фланг и бързо видя нахлуващия в наказателното поле Каетано. Бразилецът си пое топката добре и стреля от малък ъгъл, но Падт спаси с крак.

Снимка 655141

Източник: startphoto.bg

Второто полувреме започна вихрено за домакините, които имаха възможност да изравнят само няколко секунди след подновяването на играта. Вини Трибуле опита атрактивна странична ножица в полето на гостите, но защитник на Лудогорец блокира опита му. Последва контраатака за разградчани, при която Ачинели излезе извън наказателното си поле, за да пресече пас към Секо, но не успя да изчисти добре и му подари топката. Нападателят се опита да го прехвърли, но вратарят инстинктивно игра с ръце извън наказателното си поле и заслужено беше изгонен с директен червен картон.

Всичките 5-6 фена на Лудогорец, които бяха заели местата си в сектора за гостуващите привърженици вече предусещаха, че техните любимци ще спечелят двубоя.

Снимка 655139

Източник: startphoto.bg

Така се стигна до 62-рата минута, когато гостите удвоиха аванса си. Тодор Неделев центрира меко в наказателното поле, а там защитник на Берое успя да изчисти с глава, но точно пред наказателното поле, където дебнеше Руан Секо и заби топката неспасяемо в горния десен ъгъл.

До края на мача темпото спадна, а домакините от Берое достигнаха до само един удар към Падт от Себастиян Вия, който беше силен, но не достатъчно точен, за да затрудни нидерландския страж.


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор